Overslaan en ga direct naar de inhoud

Fake it till you make it


Net echt


Het klinkt negatief, maar eigenlijk is het reuze handig. Tegels met een print van een natuurlijk, moeilijker toe te passen materiaal. Denk bijvoorbeeld aan natuursteen of marmer. Prachtige materialen met een luxe uitstraling, maar kwetsbaar, duur en niet eenvoudig in onderhoud. Moderne productietechnieken produceren nu tegels die er uitzien en zelfs voelen als het echte werk, maar dan met extra voordelen. De collectie Project Evolution bijvoorbeeld van het Italiaanse Ceasar: de looks van marmer, de toepassingsmogelijkheden (keukenblad, vloer, wanden) van een tegel. Een marmeren badkamer is ineens een stuk dichterbij.
Meer informatie over Project Evolution van Ceasar bij Intercodam.

In Residence 4 vind je in de special Atelier Residence alles over muur- en vloerbekleding.Project Evolution van Ceasar via Intercodam.

Patronen


Voor rust en ruimtelijkheid kies je voor een grote XL-tegel, ook in kleine ruimtes. Minder voegen, dus minder verstoring in het optische plaatje. Kies dan ook voor een voeg in dezelfde kleur voor zo min mogelijk onderbreking in het vlak. Wil je juist een grafisch effect creëren met tegels dan is een kleine tegel op grote vlakken mooi. Een contrasterende voeg versterkt het effect. Denk maar aan de metrotegels die graag gebruikt worden: glimmend witte tegeltjes en een donkergrijze voeg. Witte voegen vergen schoonmaakwerk en onderhoud om ze wit te houden, dus denk daar goed over na. Hoe je tegels plaatst is een kwestie van smaak. Een tegelstrook kun je bijvoorbeeld ook in een visgraatpatroon leggen. Strepen op de muur werken net zoals kleding: horizontale strepen maken een ruimte optisch breder, verticale strepen doen de ruimte hoger lijken.
Zeshoekig


Een vorm die in het oog springt is de zeshoek. Tegels in deze vorm vormen een interessant visueel plaatje. Zowel heel klein als een soort mozaïek, of in groter formaat in een speels patroon met verschillende kleuren.Via Gilbo Tegels.Lees meer:
Kleur in de badkamer
3 tips voor een stijlvolle badkamer
Decoratie voor de muur

Back to top