Overslaan en ga direct naar de inhoud

Het strand als inspiratiebron


Hoe druk powerhouse designer Kelly Wearstler het ook heeft, ze neemt heel bewust tijd voor haar gezin. Elk weekend brengt ze door in hun beach house aan het prestigieuze Carbon beach in Malibu, samen met haar man en zonen Oliver en Elliott. De zee en het strand zijn een grote inspiratiebron voor de Amerikaanse interior designer.Wearstler's huis in Malibu is geïnspireerd op het strand. De kleuren, materialen en vormen komen soms rechtstreeks uit de zee, zoals de lamp (bovenste foto) die naar een pluk zeewier werd gemaakt.

‘Educating the eye’


Al 22 jaar staat Wearstler bekend als revolutionair, gewaagd en invloedrijk. Haar stijl is - vooral voor Europese begrippen - ongewoon en heftig, maar als de klant dat wil, ontwerpt ze ook rustige interieurs in neutrale kleuren. Ze is een mentor voor haar team en leert ook graag van hen. Haar medewerkers adviseert ze om niet achter de computer te blijven zitten, maar ook ouderwets te schetsen en hun ogen de kost te geven in musea, galerieën en door boeken te lezen. Dat geeft inspiratie. Ze noemt het ‘educating the eye’.Rechts: De bar van Viceroy Anguilla. Wearstler ontwerpt de interieurs voor de Viceroy hotels.

Op de planning


De interior designer is druk met het inrichten van de Proper Hotels in Amerika en ontwerpt producten voor haar eigen label en voor andere merken, waaronder The Rug Company. Daarnaast werkt ze aan commerciële en residentiële projecten over de hele wereld en staat een nieuw interieurboek op de agenda.Ontwerpen van Kelly Wearstler, v.l.n.r.: Kast Avant en stoel Larchmont. Behang Graffito, wandlamp Halcyon Round, kast Pacific en stoel Roxbury. Vloerkleed Staccato voor The Rug Company. Tafellamp Cleo.

Het volledige interview met Kelly Wearstler is te lezen in het huidige zomernummer van Residence. Beeld: Nick Hudson, courtesy Kelly Wearstler. Tekst: Suzanne Dijkstra.

Meer interior designers


Harry Eigenberg: 'Ik houd van een slow interieur'
Jonge mooimakers: Nicemakers uit Amsterdam
Laura Gonzalez: 'Een huis verdient een ziel'

Back to top