Overslaan en ga direct naar de inhoud

Fluweel: still the 'It' fabric


De geweven en kostbare stof fluweel uit Azië kwam in de 14e eeuw tot bloei in Italië. Florence Venetië en Genua waren koplopers op dit gebied. In de 17e eeuw droegen vooral welgestelde mensen fluweel, waardoor de stof een koninklijke status kreeg. 2016 is het jaar dat fluweel zijn comeback maakte en waarom zouden we deze trend niet meenemen naar 2017? Het geeft je look of interieur een rijke, boudoir-achtige, chique uitstraling, en in combinatie met andere materialen een gelaagdheid die maar weinig stoffen teweeg kunnen brengen.

Love at the first touch


Het bedrijf Bemz maakt meubelhoezen die naadloos passen om je Ikea-aankopen, waardoor je kan blijven variëren, upgraden en experimenteren. De velvet trend is ook Bemz niet ontgaan. In samenwerking met het internationale woon- en lifestyle merkDesigners Guild heeft Bemz een nieuwe collectie zachte hoezen gemaakt, genaamd Zaragoza Vintage Velvet. De fluwelen hoezen zijn in negen trendy kleuren verkrijgbaar die goed samengaan met de andere stoffen van Bemz.


Ikea meubels krijgen een upgrade met de meubelhoezen uit de Zaragoza Vintage Velvet collectie van Bemz.

Inspiratie


De beelden hieronder dienen als inspiratie voor een ware velvet experience. Geef je interieur een vorstelijk tintje en ontdek de veelzijdigheid van fluweel!Foto's: links via theimpression.com, rechts via theclosetheroes.comFluwelen kussens van ANNA+NINAFoto's: links via verasbastad.se, rechts via notonthehighstreet.comLinks: Velvet Stoel van Sissy Boy, rechts: fluwelen kussenhoes van H&M.


Tekst: Fidessa van Rietschoten


Bekijk ook deze interieurtrend >>
Interior meets fashion met Fendi >>
WIN! Een kledingstomer >>
Back to top