Overslaan en ga direct naar de inhoud

Chic interieur in drie weken


Het was eigenlijk een schier onmogelijke opgave voor Robin Toetenel (29) van interior designbureau Ethnic Chic. Een Russische marketingdame en een Nederlandse ondernemer vroegen hem hun tweehonderdvijftig vierkante meter grote Amsterdamse appartement in slechts drie weken tijd op te leveren. Het was een gekkenhuis, waarbij soms wel vijftien man tegelijk aan het werk waren, met het leggen van de vloeren, het maken van een nieuwe badkamer, behangen, schilderen...

Basic en wit


De bel-etage van het monumentale zeventiende-eeuwse grachtenpand, een ontwerp van de bekende architect Philip Vingboons, was witter dan wit en er stonden heel basic meubels. Het moest een kleurig en uitgesproken interieur worden, met rijke stoffen en exclusieve meubels. Daarin is Toetenel zó goed geslaagd, dat het stel hem inmiddels alweer gevraagd heeft voor een tweede project.

Handwerk en vakmanschap


Kenmerkend voor het interieur zijn de internationale stijlenmix, veel op maat gemaakte meubels en het vele handwerk, met handbeschilderde chinoiserie-panelen van De Gournay en vloerkleden van The Rug Company en Golran. In eigen atelier zijn onder andere het headboard van het bed en de gestoffeerde nachtkastjes gemaakt. Veel meubels, onder andere gekocht in Amerika via 1stdibs, kregen een nieuwe kleur of stoffering. Door de luxe stoffen en de veelal warme, diepe kleuren in de meeste vertrekken oogt het interieur toch als een harmonieus geheel, én als een bijouxdoosje XL.

Ethnic Chic.
Het volledige interview en meer foto’s zijn te vinden in het juninummer, Residence 6 Heritage. Tot 30 juni in de winkel of na te bestellen.
Fotografie: Marc van Praag, tekst: Marieke van Gessel.

Meer binnenkijken:


Compact stadsappartement in Amsterdam
Luxe penthouse boven het Four Seasons in New York
6 nieuwe hotspots in Amsterdam

Back to top