Overslaan en ga direct naar de inhoud

Dit zijn de mooiste restaurants van het jaar


Best overall restaurant

German Gymnasium, Londen


Designer: Conran & PartnersKlik op de foto voor meer beelden.

De naam zegt het al een beetje, maar dit gebouw in Londen werd oorspronkelijk gebouwd door de Duitse gemeenschap in Engeland als sportlocatie. Het werd gebouwd voor de Duitse Gymnasten Vereniging en hoste indoor events tijdens de eerste Olympische Spelen in Londen in 1866. Nu omvat het een grand café waar je de hele dag bedient wordt, een chic restaurant, een ruim buitenterras en twee bars. De Duitse chef-kok houdt de knipoog naar het Germaanse verleden levend in de Mittel-Europese keuken.

German Gymnasium, 1 King's Boulevard, Londen (UK).

Bekijk ook de nieuwe hotspot van Tom Dixon in Londen: Bronte >>


Best Overall Bar

Blue Wave in de OneOcean Club, Barcelona


Designer: El Equipo CreativoKlik op de foto voor meer beelden.


De Barcelonese haven OneOcean Port Vell is recent omgetoverd tot een exclusieve jachthaven met de bijbehorende chique clubs en bars. OneOcean Club voorziet leden en bezoekers van service en faciliteiten van het hoogste niveau. Het interieur van de Club doet denken aan een onderwaterlandschap met koperen buizen die verwijzen naar de vele masten in de haven en veel groen dat voor zeewier doorgaat. De cocktailbar van het complex, Blue Wave, valt nu in de prijzen als beste bar wereldwijd en beste bar in Europa.

Blue Wave in OneOcean Club, Moll de la Barceloneta 1, Barcelona (ES).


Best Europe Restaurant

Les Bains, Parijs


Designer: RDAIKlik op de foto voor meer beelden.

Het beste restaurant in de categorie Europa vinden we in Parijs, Les Bains. Een architectonisch wonder dat je meeneemt in een chique avondfantasie waar de historie letterlijk – in glimmende, bloedrode pilaren - van het plafond druipt. Het oorspronkelijke badhuis – vandaar de naam en de naar hammams-verwijzende koepels die naar binnen puilen – was in de jaren tachtig en negentig een fameuze nachtclub waar bekende wereldburgers als Andy Warhol, Grace Jones, David Bowie, Robert de Niro, the Sex Pistols, Joy Divison en de Rolling Stones de deur plat liepen. De glamour en buzz zijn terug voor een nieuw decennium vol zinderende avonden.

Les Bains Parijs, 7 Rue du Bourg-l'Abbé, Parijs (FR).

Culinaire hotspots in Parijs van interior designers >>
Binnenkijken in een moderne loft in Parijs >>
Favoriete adressen van de redactie in Parijs >>
Vliegveldhotspot op Charles de Gaulle van India Mahdavi


Back to top