Overslaan en ga direct naar de inhoud

Frisse wind in Warschau


Net als in hun stad Warschau, waait er een frisse wind bij Karina Snuszka en Dorota Kuc, oprichters van de Poolse studio Mood Works. De stad bruist en de jonge generatie kiest zijn eigen weg. Net als de interieurs van Mood Works. Onlangs richtten ze het huis in van goede vriend Hubert, begin dertig en fervent kunstverzamelaar. Het appartement van 160 m2 bevindt zich in een klassiek 19e eeuws gebouw met vele authentieke details. Al zaten die flink verstopt onder een dikke laag verf.

In 3 stappen kunst in huis >

Kunst en geweien


Mood Works kreeg carte blanche en geen deadline. Snuszka: ‘Klanten willen vaak snel werken, dan sluipt de kans erin dat je een verkeerde beslissing neemt. We hebben bij dit project onze tijd genomen. Kuc voegt toe: ‘We wilden echt een appartement voor Hubert creeren. Een huis moet de bewoner reflecteren, niet de interior designers.’ Hubert is een fanatiek kunstverzamelaar. ‘Kunst is heel belangrijk in een interieur. Een goed interieur is niet alleen muren, plafonds en meubels, het gaat om de speciale stukken. Dat kan van alles zijn; vazen, sculpturen, schilderijen. Het hoeft niet eens duur te zijn. Bovenal creëer je er iets voor jezelf mee. Kunst is een reflectie van jou als persoon.’ Zoals in de woonkamer, waar Huberts kunst hangt naast het gewei dat zijn vader tijdens het jagen heeft verworven en waar een kastje staat dat een erfstuk van zijn moeder is. Snuszka en Kuc vulden het aan met veelal Italiaans design, neutrale kleuren met een hint blauw en op maat gemaakt vakwerk van Poolse bodem.


In de hal staan een vintage tafel en stoel, muurlamp Soft Spun van Flos, plafondlamp Emily van Delightfull.


In de zitkamer staat sofa Ghost van Gervasoni, koffietafel en bijzettafeltje op de achtergrond zijn beide Gray van Gervasoni en naast de bank staat dan nog tafel In Out van Gervasoni. Het vloerkleed is van Toulemonde Bochart. Witte sculptuur van Wojtek Pustola, keramiek op tafel van Bosa, plafondlamp Modo van Roll & Hill, vloerlamp Amy van Delightfull, muurlamp links van Serge Mouille. Het kabinet is een erfstuk net als het gewei aan de muur.


Doorkijkje van de zitkamer naar de slaapkamer met bed Alcova van Maxalto, bijzettafeltjes Log van Gervasoni en vintage glaswerk.


In de slaapkamer is het contrast tussen moderne meubels, zoals het bed van Maxalto, en de romantische plafondschilderingen goed zichtbaar. Plaid op bed van Ivano Redaelli, muurlamp Coltrane van Delightfull.


De tafel in de eetkamer is Concorde van Poliform, stoelen Grace zijn ook van Poliform. Kunst aan de muur van Aleksander Prowaliński.


Doorkijkje naar de eetkamer. Op de sidetable - een ontwerp van Mood Works zelf - staat keramiek van Bosa.


De keuken is custom made door een Poolse timmerman. Stoel In Out van Gervasoni, lamp Diesel Rock van Foscarini, kunst van Mikolaj Moskal.Links bewoner Hubert in zijn appartement, rechts Karina Snuszka en Dorota Kuc, studio Mood Works. Snuszka zit op fauteuil Sweet van Gervasoni, aan de muur werk van de Poolse kunstenaar Jerzy.

Dit interieur verscheen in Residence 4. Fotografie Marco Bertolini / Living Inside Styling Orazio Fabio Sapienza Tekst Simone Lautenbach

Binnenkijken bij hoofdredacteur Miluska van 't Lam >
Licht en sereen interieur in Lyon >
Exotische hotelinspiratie. Dream away! >


Back to top