Overslaan en ga direct naar de inhoud

De donkere keuken: modern en chique


Een eye-catcher is het zeker: de donkere keuken. Een gewaagde keuze voor sommigen. De donkere keuken maakt echter haar opmars in de interieurwereld. Zwarte kranen, diepgroene muren en donkerkleurige essentials zoals koelkasten, ovens en kasten komen steeds vaker voor en vormen een tijdloos beeld. Geheel zwart of gedeeltelijk: alles is mogelijk. Iets te veel van het donkere? Combineer dan een donkere keuken met een lichte muur of vloer om een minder zware sfeer te creëren. Daarnaast is hout ook een goed alternatief voor een donkere tint. Een goed belichtingsplan en materialen met glans kunnen ook helpen om een keuken optisch ruimtelijker te maken, ondanks de donkere materialen.

Bekijk ook de interieurtrend: Moody >>


Back to black


Steeds meer fabrikanten bieden een uitgebreid assortiment van keukenonderdelen én complete keukens aan in de kleur zwart. Het merk LG lanceert de zwarte Smart Instaview Door-in-Door koelkast. Door twee keer op het touchscreen te kloppen zie je zonder de deur te hoeven openen welke producten er in de koelkast staan dankzij de innovatieve InstaView-technologie waardoor het scherm transparant wordt. Naast LG, hebben grote merken zoals Grohe, Blanco en Dornbrach zwarte keukenbenodigdheden in hun assortiment opgenomen, zoals kranen en gootstenen. Bekijk hieronder de producten en inspiratie voor een donkerkleurige keuken. Dark, darker, darkest!Foto's: 1 & 2: LG Smart InstaView™. 3. Matzwarte kraan van Grohe, zwarte gootsteen van Blanco. Via: designsponge.com 4. Zwarte kraan van Dornbrach.


Inspiratie
Bronnen: 1. via vipp.dk 2. via: plainenglishdesign.co.uk 3. via: artilleriet.se 4. credit: Nick de Clercq. 5. credit: Matt Lincoln, via Remodelista. 6. via: devolkitchens.co.uk

De mooiste gootstenen en kranen >>
De kleine keuken >>
Van cementfabriek tot droomhuis in Spanje >>


Back to top