Overslaan en ga direct naar de inhoud

De mooiste kranen en gootstenen


Een gouden combinatie die we elke dag gebruiken. De kraan en de gootsteen moeten samen de juiste combinatie van functionaliteit en design zijn. De keuze uit verschillende ontwerpen is reuze en daarbij zijn kranen en gootstenen tegenwoordig in de meest opvallende en stijlvolle materialen en kleuren verkrijgbaar. Naast het welbekende roestvrijstaal, hetgeen duurzaam, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk is, zijn keramiek en aardewerk ook populaire materialen. Een aardewerken gootsteen geeft een keuken gelijk een landelijke uitstraling. Hiertegenover staat de koperkleurige trend, veelal te zien bij sanitairmerk Dornbracht, die een meer moderne sfeer in de keuken teweeg brengt. Altijd heet water binnen handbereik maak je mogelijk door een Quooker te installeren.

Foto's: Tara design van Dornbracht. via dornbracht.com

Bye Bye Bottles


Het sanitairmerk Grohe introduceert het Blue Home systeem: een keukenkraan waar gekoeld, gefilterd en bruisend water uitkomt. Het tijdloze design van de kraan is een mooie eyecatcher in de keuken en plastic flessen zijn verleden tijd. Het Blue Home systeem filtert eerst het water om alle onzuiverheden eruit te halen. Hierna wordt het gefilterde water gekoeld. De kraan heeft twee grepen waarmee je zelf kan bepalen hoe je je water wilt drinken: met of zonder bubbels. Met de rechtergreep meng je zoals bij een gewone kraan heet en koud water totdat je de gewenste temperatuur hebt. De linkergreep verzorgt de hoeveelheid van koolzuur in het gekoelde en gefilterde water. Een glas licht bruisend water is dus ook gewoon mogelijk. Het nieuwe watersysteem is verkrijgbaar in vier modellen en leverbaar in chroom of staal.
Foto's: 1. Grohe Blue Home Systeem. 2. Quooker kraan van gepolijst koper. Fotocredit: Andreas Mikkel Hansen. via: bobedre.dk. 3. Kopeneren gootsteen van Kembla. via: signaturehardware.com 4. Axor Starck Organic kraan. via: hansgrohe.nl 5. Waskom van Jee-O.


De mooiste kinderkamers >>
13x Scadinavische designiconen >>
10x hotels en resorts op Bali >>Back to top