Overslaan en ga direct naar de inhoud

Hoe woont een Parisienne?


Net zoals de outfit van een Parisienne, is haar interieur nooit over-styled. Er is altijd wel iets dat niet perfect ligt of staat, zoals een ongestreken linnen dekbed of een afgebladderd schilderijtje van de brocante. Daarnaast mag er heus wel een specifiek object uitspringen, zoals een paar weelderige gordijnen of een velour bank. Een oversized spiegel is hierin een must-have en ook antieke kroonluchters zie je vaak terug in Parijse appartementen. Hoe ouder, hoe beter. Op die manier krijg je een waar Marie-Antoinette gevoel als je naar boven kijkt. Historische houtsnijwerken dragen bij aan dit gevoel en worden door Parijzenaars juist behouden in plaats van verwijderd. Door de muren wit te laten komen deze oude architectonische elementen volwaardig tot hun recht. Hetzelfde geldt voor de houten visgraat vloer. Vermijd een dik kleed en kies voor een doorschijnende glazen tafel om te pronken met deze vloer.

Des petites choses


Een Parisienne houdt van kleine frutsels. Objecten die haar doen herinneren aan nostalgische vakanties, een aankomend huwelijk of die eindeloze to-do list voor het komende jaar. De schouw, een oude vintage kaptafel of die grote spiegel zijn uitermate geschikt voor het tentoonstellen van persoonlijke curiositeiten. Denk aan een wazige foto, een oud bioscoopkaartje, een mooi gedichtje of je eerste (inmiddels verlopen) rijbewijs. Geen plek meer over voor je boeken? Deze mogen gerust op de grond, het liefst intellectueel op elkaar gestapeld, worden neergezet. Bekijk hieronder de mooiste inspiratiebeelden voor een interieur à la Paris.
Bronnen: 1. credit: François Halard. via: cobaltostudio.com 2. via: dekorekrani.com 3. credit: Alpha Smoot. via: cupofjo.com 4. via: turbulences-deco.fr 5. credit: Alpha Smoot. via: cupofjo.com 6. credit: Lauren L Caron. via: laurenlcaron.com 7. via: instagram.com/beigerenegade 8. credit: Line Klein. via: thedesignerpad.com

Kimpton De Witt opent hotel in Amsterdam >>
De mooiste designhotels in Parijs >>
Minimalistische kinderkamers >>


Back to top