Overslaan en ga direct naar de inhoud

Paris, A tout à l'heure!


Interior Galeries


#1 India Mahdavi


Ze is een smaakmaker pur sang en heeft steevast een spannend kleurpalet en exotische vormentaal. Denk aan restaurant Sketch in London, de allernieuwste patisserie van Ladurée in Geneve en hotels als Du Cloître in Arles en Maison Thomieux in Parijs. Wie ook een beetje Mahdavi in huis wil, gaat naar haar twee (pas vernieuwde!) galeries, met haar studio op steenworp afstand.
3 en 19, rue las cases, india-mahdavi.com


Ladurée

#2 Maison Sarah Lavoine


Een andere interior designer die je van haar smaak laat meegenieten is Sarah Lavoine. Na haar winkels aan rue du Bac en rue Saint-Roch opende zij vorig jaar een flagship store, Maison Sarah Lavoine, aan place des Victoires, met restaurant LaLa Cuisine als fijne lunchplek.
6, Place des Victoires, maisonsarahlavoine.com


Hotel Le Roch van de hand van Sarah Lavoine

Designiconen


#3 Le Puces


Hoe druk de agenda ook is, Le Marché Aux Puces de Saint-Ouen wordt door de interior designer en verzamelaar van design iconen niet overgeslagen. Vergis je niet, de term vlooienmarkt doet vermoeden dat je voor een prikkie een goed item op de kop kan tikken. Niets is minder waar, want een aantal goede experts heeft hier zijn plek.
132-140, rue des Rosiers, marcheauxpuces-saintouen.com

#4 Maison Jaune Design


Eén van de winkels op de Marche Aux Puces is Maison Jaune Design, in handen van verzamelaars Julien en Élodie Régnier. Op slechts twintig vierkante meter verzamelen ze vintage vondsten, met een fijne bohemien look & feel.
96, rue des Rosiers, maisonjaunedesign.com#5 Galerie Kreo


Kreo is een van de meest invloedrijke galeries in zijn soort, gerund door Clémence en Didier Krzentowski. Verheug je op exclusieve samenwerkingen met mooie namen als Ronan & Erwan Bouroullec, Jaime Hayon, Hella Jongerius en Marc Newson, die in gelimiteerde oplage designs ontwerpen. Historische verlichting uit Italië en Frankrijk en vintage verlichting zijn andere expertises van het verzamelaarsechtpaar.
31, rue Dauphine, galeriekreo.com


Clémence en Didier Krzentowski van Galerie Kreo

#6 Armel Soyer


Verzamelaar Armel Soyer koos het noorden van Le Marais voor haar galerie, die is gespecialiseerd in decoratieve hedendaagse kunst van bijvoorbeeld ontwerpers als Stéphane Mouflette (beeld), Mathias Kis, Julian Mayor, Denis Milovanov en Emmanuel Bossuet.
19-21, rue Chapon, armelsoyer.com


Galerie Armel Soyer

Haute interieur


#7 Très Dries


Wie Saint-Germain verlaat en via de Seine oversteekt naar Le Marais, passeert vanzelf de winkel van couturier Dries van Noten, ontworpen door niemand minder dan de Vlaamse decorator Gert Voorjans. Beide estheten snappen de kunst van de verleiding en creëren elk seizoen etalages die je niet wil missen.
24, rue de Sevres, driesvannoten.be

Hotelmania


#8 Lutetia


Het Amsterdamse Conservatorium Hotel en Hotel Café Royal in Londen, onderdeel van Modern Grand Hotels The Set, krijgen er een zusje bij: Hotel LVTETIA. De Amsterdamse spa-experts 4SeasonsSpa zullen er, net als in de andere twee hotels, een unieke spabeleving creëren.
45 Boulevard Raspail, Hotellutetia.com


Het vernieuwde hotel Lutetia zal haar deuren over een paar weken weer openen.

#9 Hôtel Doisy Etoile


Twee voormalige bladenmakers die zich hebben ontpopt tot interior designers creëerden deze nieuwkomer. Hun ambitie? De gasten Parijs laten beleven als een Parisienne. En Bénédicte Pierens en Raphaëlle Levet, als duo bekend onder de naam BR Design Interieur, hebben daarmee niks te groot gedroomd. 55, Avenue des Ternes, doisy-etoile.com


Hotel Doisy Etoile

Interior junkies, let’s eat!


#10 Les Grand Verres


Restaurant Monsieur Bleu in Palais de Tokyo, een design van Joseph Dirand, is inmiddels een klassieker. Nieuwkomer Les Grand Verres, met cocktailbar, heeft ook die potentie. Een ontwerp van Quixotic Projects.
Palais de Tokyo ook , 13, Avenue du President-Wilson, Palaisdetokyo.com/fr/page/les-grands-verres-restaurantOok naar Parijs?


Ga dan snel naar onze lezersaanbieding en ga met onze hoofdredacteur Miluska van 't Lam mee naar de meest inspirerende plekken in Parijs.

De mooiste tegels op een rij >
Dit zijn de leukste evenementen van april >
Dit boek mag je niet missen >Back to top