Overslaan en ga direct naar de inhoud

Video: in de ban van de ring

In Residence nr. 6/2020 besteedden we aandacht aan de zeldzame zeventiende-eeuwse clusterring die museum DIVA in Antwerpen had aangekocht. In de videoreeks TEFAF Stories is daar nu een prachtige reportage over gemaakt.

De organisatie TEFAF koos DIVA als eerste Belgische museum uit voor de nieuwe videoreeks TEFAF Stories. Het museum geeft een kijkje achter de schermen en vertelt over het belang van het verzamelen, conserveren en presenteren van een nieuw collectiestuk: een prachtige clusterring aangekocht via Tefaf.

ZELDZAME ZEVENTIENDE-EEUWSE CLUSTERRING
Een uitzonderlijke aanwinst met een mysterieus karakter. Dat kan met recht worden gezegd van deze gouden, open-scharnierende clusterring. Aan de buitenkant fonkelen diamanten, terwijl binnenin een gegraveerd mannenportret en een geëmailleerd figuurtje om de aandacht strijden. De ring verwijst vermoedelijk naar een geheime liefdestuin.

TEFAF Stories zijn te bekijken via deze link.

OVER DIVA - MUSEUM VOOR DIAMANT, JUWELEN EN ZILVER - ANTWERPEN
DIVA, het museum voor diamant, juwelen en zilver, is gevestigd in de diamanthoofdstad Antwerpen. Het museum vertelt het verhaal van de aantrekkingskracht die Antwerpen en Vlaanderen al eeuwenlang internationaal uitoefent met betrekking tot het vakkundig produceren, assembleren en verhandelen van diamant, juwelen en zilver. De collectie bestaat uit zo’n zeshonderd objecten die via enscenering, soundscapes, multimedia en interactieve doe-elementen aan het publiek worden gepresenteerd. De bezoeker stapt in een universum van luxe, juwelen en diamant. divaantwerp.be

Back to top