Overslaan en ga direct naar de inhoud

Dit restaurant in Art Deco-stijl is een lust voor het oog

Mimi Kakushi is ontworpen door de Britse ontwerpstudio Pirajean Lees. 
Mimi Kakushi is ontworpen door de Britse ontwerpstudio Pirajean Lees. 

In Dubai is onlangs het bijzondere restaurant Mimi Kakushi geopend. Een restaurant in Japanse jaren twintig stijl, ontworpen door de Britse ontwerpstudio Pirajean Lees. 

Het ontwerpbureau heeft zich voor het ontwerp van restaurant Mimi Kakushi in Dubai laten inspireren door de Japanse filmacteur Sessue Hayakawa. Hij was de eerste Japanse acteur die doorbrak in Hollywood en speelde in de jaren twintig in tal van films. Die sfeer moest ontwerpbureau Pirajean Lees zien te vangen in het restaurant. 

Hoe ze dat doen? Ze begonnen met het zoeken naar bijzonder antiek en opvallende items die passen binnen de Art Deco-stijl. Een lichtplan moest vervolgens de donkere ruimte, oorspronkelijk een nachtclub, zien op te leven. Glas in lood ramen maakten het geheel af. 

Nieuw in Dubai 

Het was voor het ontwerpbureau belangrijk iets vernieuwends te creëren in de pracht en praal die Dubai rijk is. Dat is dan ook de reden dat ze met een Japanse jaren twintig stijl kwamen. 

'Het was belangrijk respect te hebben voor de originele structuur en architectonische kenmerken van het gebouw', vertellen de ontwerpers. 'Gasten moeten in de toekomst op reis gaan in het gebouw. Ze worden verwelkomd door handgeschilderde muren, gaan langs een Japanse bar en kijken uit op tafels vol sushi. De open keuken is door de hele ruimte zichtbaar, waardoor er een bijzondere dynamiek ontstaat.' 

Tijd voor een kijkje in het pas geopende restaurant. 

Vanuit het hele restaurant zie je de koks aan het werk.
Vanuit het hele restaurant zie je de koks aan het werk.
Ronde bar in restaurant Mimi Kakushi.
Ronde bar in restaurant Mimi Kakushi.
Tafels met bijzondere lampen.
Tafels met bijzondere lampen.
Glas in lood
Glas in lood passen bij de stijl van het restaurant.

Wil je meer zien van designstudio Pirajean Lees? Dat kan hier

INSPIRATIE

Back to top