Overslaan en ga direct naar de inhoud

Gespot: drie prachtige designs van de Rotterdamse designstudio Truly Truly - Leolux

Kate en Joel Booy, oftewel Studio Truly Truly, zijn samen sinds zomer 2020 de nieuwe artdirectors van Leolux
Kate en Joel Booy, oftewel Studio Truly Truly, zijn samen sinds zomer 2020 de nieuwe artdirectors van Leolux.

Het echtpaar Kate en Joel Booy, artdirectors van Leolux, over de nieuwste collectie.

Kate en Joel Booy, oftewel Studio Truly Truly, zijn samen sinds zomer 2020 de nieuwe artdirectors van Leolux. Het van oorsprong Australische echtpaar, dat vanuit Rotterdam hun eigen designstudio runt, maakte indruk op Leolux toen ze in 2019 Das Haus inrichtten op meubelbeurs IMM in Keulen. Hun eigen stijl: ontwerpen met scherpe contouren in heldere kleuren, die juist dankzij de genuanceerde details en het fijne materiaalgebruik subtiel opvallen.

Bank als een Fins brood

‘Leolux is een merk met lef. Het heeft een lange historie van originele en gedurfde ontwerpen met sprankelende kleuren en expressieve vormen. Op deze traditie willen wij voortbouwen’, aldus Joel Booy. En dat is te zien aan de nieuwe collectie. Zo is er de Pulla: een comfortabele bank met ronde vormen, waarbij de zitting, rug en armen elkaar overlappen. De inspiratiebron is het Finse vlechtbrood met dezelfde naam. Joel Booy: ‘In mijn jeugd in Australië kwamen onze families met Kerst samen. Mijn moeder is van Finse komaf en zette bij die gelegenheid Pulla-brood op tafel. De zachte, volumineuze rondingen hebben we in dit ontwerp verwerkt.’

Verleden en heden

In de nieuwe collectie zit ook fauteuil Anton, vernoemd naar de oprichter van Leolux. De stoel met een verchroomd frame en een zitting met ronde en rechte vormen, eert het erfgoed vol ambacht van het bedrijf – zij het met een hedendaagse blik erop. Ook in de collectie: tafelserie Toveri, met een rondgevormd houten blad dat lijkt te zweven boven de symmetrisch gevormde poot. Tot slot karpet Frame. Dit vloerkleed biedt dankzij drie secties een variëteit aan texturen en dieptes. Een echte eyecatcher die meteen sfeer creëert, net als eigenlijk alle designs van Truly Truly voor Leolux.

Tijd voor drie designs uit de hand van het designduo. 

1. Fauteuil Anton

Fauteuil Anton.
Fauteuil Anton.

2. Karpet Frame

Karpet Frame
Karpet Frame.

3. De Pulla-bank

de Pulla-bank.
De Pulla-bank.

Back to top