Overslaan en ga direct naar de inhoud

Met deze 5 tips krijgt je keuken een compleet nieuwe look

De keuken krijgt een steeds prominentere plek in ons huis. Is jouw keuken toe aan een kleine renovatie? Met deze tips zie je wat mogelijk is in de meest gebruikte ruimte van je woning.

Nieuwe look 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen een compleet nieuwe keuken aan te schaffen, maar het opknappen van je oude keuken is misschien nóg wel leuker. Kies er bijvoorbeeld voor om je keukenkasten een nieuwe look te geven door ze te verven. Ze bepalen namelijk voor een groot deel de look and feel van je keuken. 

Schuiven maar! 

Voor de échte kookliefhebbers is een voorraadkast noodzakelijk, maar niet altijd even mooi om naar te kijken. Waarom verberg je het geheel niet achter een schuifdeurkast? Het creëert een mooi effect en je opent het met één soepele handbeweging. Een schuifdeur zelf samenstellen kan eenvoudig via Kastengigant. Zo zijn er acrylkasten, voor een strakke en luxe uitstraling. Stijldeuren daarentegen geven een meer klassiek effect voor je keuken. 

Denk groots 

Een keukeneiland is een flinke investeren, maar gelukkig hoeft die niet permanent aanwezig te zijn. Je hebt namelijk ook kasten op wielen zodat je ze gewoon aan de kant kunt schuiven als ze in de weg staan. 

Kies voor nieuwe materialen 

Wat voor een materiaal kies je voor je werkblad? Dat kan een ingewikkelde keuze zijn. De keuze is immers reuze. Zo heb je tegenwoordig bamboe, het duurzame alternatief voor hout. Doordat je bamboe in verschillende tinten kunt beitsen, krijg je prachtige effecten. 

Het grotere werk

Met een keukenrenovatie bespaar je veel tijd, hak- en sloopwerk en vooral veel geld. Keukengigant heeft een tool gecreëerd waarmee je eenvoudig kunt uitrekenen hoeveel het renoveren van jouw keuken gaat kosten. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Keukengigant en Kastengigant.

INSPIRATIE

Back to top