Overslaan en ga direct naar de inhoud

De hotspots van Anne van der Zwaag

anne-van-der-zwaag-object-directeur

Anne van der Zwaag is directeur en eigenaar van Object Rotterdam en Big Art. Tijdens Object komen 100 bekende en aanstormende designers bij elkaar om hun werk te laten zien. Anne zelf deelt deze week haar hotspots met Residence.

Favoriete ontwerper van dit moment 

"Het werk van Tara-Eva Kuijpers Wentink heb ik voor de komende editie van Object gescout. Zij is recent afgestudeerd met een prachtige monumentale installatie, heel materiaalgevoelig en mooi van kleur."

Favoriete kunstwerk in museum of galerie

"Voor mijn tentoonstelling Must See in het Zuiderzeemuseum maken 15 kunstenaars en ontwerpers een installatie. Ze zijn stuk voor stuk bijzonder, dus ik vind het moeilijk om te kiezen. Je moet het deze zomer allemaal gaan bekijken!"

Tara-Eva Kuijpers Wentink kunstwerk tijdens Object Rotterdam
Het werk van Tara-Eva Kuijpers Wentink is te zien tijdens Object Rotterdam.

Favoriete plek voor een diner

"De Lensvelt Hub op de Herengracht in Amsterdam. Dat is de plek waar ik zelf regelmatig een diner geef. Het is een pand uit de 17e eeuw, maar staat vol met eigentijds design van Maarten Baas, Richard Hutten, Joep van Lieshout en een wonderlijke collectie naakten die Hans Lensvelt verzamelt."

Favoriete plek in huis

"De trap van ons huis. Wij wonen in een oud, hoog pand met vier verdiepingen en een souterrain, in de avond zit ik hier buiten het liefst nog even met mijn zusje in de zon."

Favoriete reisbestemming

"Op dit moment Woudsend. Midden in het historische dorp hebben we een historisch winkeltje gekocht en we richten het in met kunst en design. Woudsend is een schilderachtig dorpje tussen de Friese meren met een paar fijne restaurants en leuke plekken om te slapen. Het is heel dichtbij en voelt altijd als vakantie."

Object Rotterdam vindt plaats van 1 tot 4 juli 2021. Meer informatie vind je hier

Foto: Shot by Sheena

INSPIRATIE

Back to top