Overslaan en ga direct naar de inhoud

Droomwoning: buitengewoon veel ruimte in Blaricum

droomwoning in Blaricum

In de zeer fraaie, boomrijke Koningin Wilhelminalaan in een chique en rustige wijk van Blaricum bevindt zich een bijzonder ruime en buitengewoon stijlvolle villa.

Op korte afstand van de dorpskernen van Blaricum en Laren, ligt vlak bij de Blaricummerheide een van de mooiste en Lommerrijkste villawijken van het Gooi. Op deze droomlocatie bevindt zich een prachtige villa. Gebouwd in de stijl van Dudok.

Ruimte en nog eens ruimte
De villa uit 1937 bevat maar liefst 598 m2 woonruimte en bevindt zich op een kavel van ruim 4.000 m2. Rondom de villa ligt een oogverblindende tuin met diverse terrassen en een ruim zwembad. De villa is in 2010 volledig gerenoveerd onder leiding van Jan des Bouvrie. Hierbij is de zo kenmerkende vormtaal van Dudok zoveel mogelijk behouden. Het resultaat? Een lichte, ruime en optimaal ingedeelde en karakteristieke woning met dertien kamers, waarvan zes slaapkamers en vier badkamers.

imposant lijnenspel
Die Dudokstijl met de fraaie, iconische lijnvoering kenmerkt de gehele villa en dat begint al bij de entree. Deze ligt op het noordwesten en biedt toegang tot de ruime hal met garderobe, de trap naar de eerste verdieping en de trap naar het souterrain. Direct bij binnenkomst rechts is er een werkkamer met een eigen toilet en eigen opgang, zodat deze kan worden ingezet als zelfstandige kantoorruimte. Tevens biedt deze werkkamer optimale thuiswerkfaciliteiten. Via de bibliotheek (of muziekkamer) is er toegang tot een bijzonder en buitengewoon ruime zitkamer. Deze is gesitueerd in een prachtige halfronde erker op het zuidwesten, waar een imposante raampartij met slanke kozijnprofielen schitterend uitzicht biedt op de tuin.

Tuin en woning zijn sowieso bij deze villa op meerdere originele manieren met elkaar verbonden. Zo kan de glazen pui aan de zuidzijde van de bibliotheek volledig in de vloer worden verzonken, met als resultaat een naadloze verbinding met buiten. Nog meer fraaie raampartijen vinden we onder meer in de tweede halfronde erker. Deze ligt op het zuidoosten en hoort bij de royale woonkeuken. Deze leefkeuken is voorzien van prachtige kastenwanden, een kookeiland en al het kwalitatief hoogstaande comfort dat men zich kan wensen.

De keuken biedt aan twee zijden toegang tot de tuin. Aan de westzijde zijn er de openslaande deuren naar een overdekte, verwarmde veranda met uitzicht op de bostuin. Recht ertegenover, aan de andere zijde van het kookeiland, is er toegang naar een veranda op de oostzijde met uitzicht op het zwembad.

Luxueus boven komen is het met het imposante, op unieke wijze vormgegeven trappenhuis dat uitkomt op een royale overloop. Van hieruit is het zuidwestelijk gelegen gedeelte, boven de halfronde zitkamer beneden, ingeruimd als master-bedroom, inclusief kleedkamer, walk-in closet, badkamer en balkon. Deze badkamer is voorzien van een ligbad op een hoger gelegen niveau, zodat vanuit het bad kan worden genoten van het uitzicht op de bostuin. De rest van de eerste verdieping is verdeeld over een vanaf de overloop toegankelijke wellnessruimte, drie ruime slaapkamers en een luxe tweede badkamer die van alle gemakken is voorzien. En omdat in een luxe villa als deze een sauna niet mag ontbreken, is die er ook, logischerwijs te bereiken via de wellnessruimte.

Bijzondere details
Ook op de tweede verdieping is er sprake van een overloop. Hier bevinden zich verder de vijfde en zesde slaapkamer - uiteraard beide ruim bemeten en voorzien van een eigen badkamer. De slaapkamer op het zuidwesten is bijzonder doordat deze zich onder het schuine, ronde dak bevindt. De dakspanten van de sporenkap zijn hier in het zicht gelaten met als resultaat een bijzonder knusse, een beetje scheeps aandoende en toch ruime kamer. Mooi aan deze kamer is ook het eigen balkon, uiteraard met vrij uitzicht op de tuin.

Zwembad, tuin en souterrain
We noemden het al even: de fraai aangelegde tuin inclusief zwembad. De tuin is langs de perceelsgrenzen voorzien van dichte begroeiing, wat garant staat voor optimale privacy. Er zijn meerdere terrassen, waarvan een deel overkapt is en er is sprake van meerdere niveaus voor een speels effect. Zo is er een trap op het zuidwesten die leidt naar een lager gedeelte van de tuin. Het verwarmde zwembad bevindt zich op het niveau van de begane grond van de villa en ligt aan de oostzijde. En alsof dat nog niet genoeg is: er is ook nog een souterrain met daarin fitnessruimte, berging of wijnkelder en de technische ruimte. Completer, mooier en unieker dan dit kan het niet worden!

Bekijk verder op Toplocaties. Meer informatie over deze Gooische villa vind je ook op Voorma en Walch Makelaars in het Gooi.

UITGELICHT

Back to top