Overslaan en ga direct naar de inhoud

Tip: Farrow & Ball Archive collectie

Per maart 2021 lanceert de Britse verfproducent Farrow & Ball speciaal voor Nederland een editie van 10 kleuren uit het archief. Maak je interieur lenteklaar met deze nieuwe exclusieve verftinten.

Om de 75-jarige geschiedenis van alle kleuren en tinten te vieren heeft de Britse verfproducent Farrow & Ball een exclusieve Nederlandse editie van zijn 10 favoriete kleuren uit het archief gemaakt. “Het Farrow & Ball Archive is een fantastische bron en deze bewerking van 10 kleuren laat dat perfect zien omdat het alle diepgang en rijkheid vertegenwoordigt die je van Farrow & Ball kunt verwachten, afgerond met een vleugje stille nostalgie. We hebben kleuren geselecteerd die variëren van tijdloze klassiekers tot gedurfde en opwindende tinten,” zo vertelt Charlotte Cosby, Creative Director van Farrow & Ball.

De kleuren variëren van natuurlijke tinten als Mere Green & Clunch tot warme tinten als Porphyry Pink:

MERE GREEN No.219
Mere Green (foto boven) is een luxe, traditionele maar energieke tint, ideaal voor moderne huizen. "Een populaire groenblauwe kleur waar we steeds naar terugkeren. Rijker en dieper dan Vardo en met ietsje meer blauw komt Mere Green fantastisch tot zijn recht op keukenkastjes," aldus Charlotte Cosby.

PORPHYRY PINK No.49
"Porphyry Pink is een diepe, zachte koraalkleur die juist die warmte biedt die we momenteel zo hard nodig hebben," en dat zijn we helemaal eens met Charlotte Cosby. Leuk weetje: deze kleur (foto links) is geïnspireerd op de paletten uit de Regency-periode, toen het vaak werd gebruikt om uit porfier, een donker steen dat zeer geliefd was bij de Romeinen, vervaardigde architectonische details na te bootsen. Perfect als een iets zachter alternatief voor terracotta.

CLUNCH No.2009
Deze zacht kalkwitte kleur Clush (foto rechts) is volgens Charlotte Cosby fantastisch wit dat overal bij past. “Hij werkt net zo fantastisch als ondersteunende kleur voor plinten naast een meer uitgesproken tint op de muur, als in een schema met andere neutrale kleuren."

BLACK BLUE No.95
Black Blue (foto links), een verfijnde zwartblauwe kleur. "Een onderliggende hint van blauw geeft Black Blue niet alleen een totaal ander gevoel dan puur zwart, maar ook een onvoorstelbare inktachtige diepte," zo deelt de Head of Creative.

PINK DRAB No.207
Liever ingetogen en charmant dan fel en opvallend roze? Ga dan voor de kleur Pink Drab (foto rechts). Charlotte Cosby legt uit: "Pink Drab heeft niets van dat suikerachtige dat vaak met roze wordt geassocieerd. Het lichte vleugje zwart maakt hem zachter, zodat hij perfect in een rustgevende, kalmerende ruimte past."

Farrow & Ball Archive
Farrow & Ball is volledig gericht op het creëren van milieuvriendelijke verf en behang, waarbij uitsluitend de beste ingrediënten en rijkste pigmenten worden gebruikt. Van de kenmerkende krijtmatte afwerking van Estate Emulsion tot de duurzaamheid van wasbare Modern Emulsion.

De al jarenlange kenmerkende kleurschakeringen maken een integraal onderdeel uit van Farrow & Ball’s geschiedenis en creëren, zij-aan-zij met hun huidige kleuren, een rijk en divers kleurenpalet. Het Archive bevat 114 kleuren uit Farrow & Ball’s oeuvrecatalogus, waaronder een aantal kleuren die pas in 2018 uit het huidige assortiment zijn gehaald en anderen die meer dan 20 jaar geleden werden gecreëerd.

Benieuwd naar het volledige assortiment? Bekijk het op de website van Farrow & Ball:

Back to top