Overslaan en ga direct naar de inhoud

Fransje Gimbrère laat het maakproces van haar projecten zien tijdens PAN Amsterdam

FRANSJE GIMBRÈRE
Op 19, 20 en 21 november zal ze in de Residence-stand tijdens PAN Amsterdam het maakproces laten zien van haar project Luxury Fences.

In de Residence-stand op PAN Amsterdam zullen drie makers live tonen hoe ze hun bijzondere objecten creëren. We stellen ze hier vast aan je voor.

Door het manipuleren van materialen en productietechnieken creëert Fransje Gimbrère abstracte sculpturen die balanceren op de grens tussen kunst en design. Hierbij is ze altijd op zoek naar prikkelende en nieuwe toepassingsmogelijkheden. Zo maakt ze werk dat: ‘In de één zijn ogen een intrigerende textielsculptuur is, en in die van de ander een handgeweven bank. Wat voor de één een prachtig goudkleurig scheidingsgordijn is, is voor de ander een innemend kunstwerk bestaand uit duizenden met de hand geassembleerde onderdeeltjes.’

Op 19, 20 en 21 november zal ze in de Residence-stand tijdens PAN Amsterdam het maakproces laten zien van haar project Luxury Fences: ze zal ter plekke met de hand een nieuw uniek werk assembleren en vormgeven. Luxury Fences is een serie unieke stukken bedoeld als sieraden voor het interieur. Zoals sieraden normaliter het lichaam versieren en onze schoonheid vergroten, verfraait Luxury Fences ook private en publieke interieurs. Volgens Gimbrère hebben veel mensen behoefte aan personalisatie en versiering van de leefomgeving als stimulans voor de mentale en emotionele gesteldheid, zeker in periodes van thuiswerken en gemis van kunst en cultuur. Daarnaast zijn veel leefomgevingen de laatste jaren behoorlijke versoberd door de minimalistische trend, en bijvoorbeeld de hype rondom ‘Marie-Kondo’en’ en decluttering. Met haar smaakvolle interieursieraden breekt Gimbrère een lans voor kunst en decoratie in huis. 

Op 19, 20 en 21 november kun je de kunstenares zelf aan het werk zien bij de Residence-stand tijdens PAN Amsterdam. Hier vind je meer informatie over Fransje. 

INSPIRATIE

Back to top