Overslaan en ga direct naar de inhoud

Kunstagenda: de Biënnale Brabant strijkt neer in Tilburg

Biënnale Brabant

In november strijkt de Biënnale Brabant neer in Tilburg. Tijdens de kunstbeurs komen 40 internationale kunstenaars naar Brabant met als doel kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek. 

Van 11 tot en met 28 november 2021 komen 40 internationale kunstenaars samen om bijzonder werk tentoon te stellen. De kunstbeurs wordt georganiseerd door Van Loon Galleries, de kunstgalerie uit Vught.

Joris van Loon, eigenaar van Van Loon Galleries, is onwijs blij dat na de pandemie dit event weer door kan gaan. ‘De grootste gemene deler van de kunstenaars die wij selecteren, is toch dat hun werk intrigerende weerspiegelingen zijn van een unieke kijk op de wereld van vandaag. De Biënnale is daarmee niet alleen een kunstevent, maar ook een podium voor hedendaagse ideeën, impressies en gevoelens, die met zorg en toewijding zijn vertaald naar kunst die werkelijk raakt.’

‘Hoe meer mensen de schoonheid van kunst ervaren, hoe mooier’
‘Hoe meer mensen de schoonheid van kunst ervaren, hoe mooier’

Voor Van Loon is het belangrijk jong en oud in aanraking te laten komen met kunst. ‘We willen de drempel die mensen ervaren bij het binnenstappen van een galerie zoveel mogelijk wegnemen. De verhalen van kunstenaars verdienen het om gehoord te worden. En hoe meer mensen de schoonheid van kunst ervaren, hoe mooier.’

De Biënnale Brabant vindt plaats in de Koepelhal in Tilburg van 11 t/m 28 november. Hier vind je meer informatie over de kunstbeurs. 

INSPIRATIE

Back to top