Overslaan en ga direct naar de inhoud

5 x de mooiste plekken om te verblijven tijdens Dutch Design Week in Eindhoven

Hotel Mariënhage vind je in een voormalig klooster in hartje Eindhoven.
Hotel Mariënhage vind je in een voormalig klooster in hartje Eindhoven.

Dutch Design Week komt eraan. Van 16 t/m 24 oktober komen duizenden designers samen om te genieten van Dutch Design. Grote kans dat je meer dan een dag nodig hebt om het festival te bezoeken, daarvoor presenteren wij een aantal accommodaties om te verblijven in Eindhoven.  

Kazerne

De oude Marechausseekazerne in Eindhoven is dé plek waar kunst en reizen samen komen. De plek maakt namelijk letterlijk deel uit van Dutch Design Week omdat er evenementen worden georganiseerd. Ook in de kamers is het goed vertoeven. 

Hier vind je meer informatie over de Kazerne.

Een kamer in de Kazerne in Eindhoven.
Een kamer in de Kazerne in Eindhoven. (Foto: Kazerne - Home of Design / Patrick Meis).

Little Grand

De luxe van een butler? Dat krijg je gratis bij een overnachting in Little Grand. Deze plek in het historische centrum van Eindhoven is bij uitstek de plek om tot rust te komen na een drukke dag tijdens Dutch Design Week. Zo is er een prachtig penthouse met dakterras vol kunst en authentieke houten details.

Hier vind je meer informatie over Little Grand.

Nog zin om te koken? Dat kan in het appartement van Little Grand.
Nog zin om te koken? Dat kan in het appartement van Little Grand.

Lytel Blue

Een warm welkom wacht in de oude pastorie van het gemoedelijke Riethoven. Onder Eindhoven en vlak bij de Belgische grens bevind je je hier aan de rand van de bosrijke Brabantse Kempen. Maar binnenblijven is ook geen straf: plof neer op de mosterdgele divan in de bibliotheek van de lobby of test de Special Blue Room, die niet alleen blauw is, maar ook als onderzoeksproject dient om korte metten te maken met plastic afval in hotelkamers.

Hier vind je meer informatie over Lytel Blue.

Hotel Mariënhage

In hartje Eindhoven vind je boetiekhotel Mariënhage in een voormalig kloostercomplex. Het geheel is ingericht door Studio Drift met in de kamers onder andere een levensgrote print van een pronkstilleven en veel Delfts blauwe kleuren. Extra leuk: in een van de ruimtes vind je de oudste muur van Eindhoven!

Hier vind je meer informatie over hotel Mariënhage.

Een kamer in hotel Mariënhage in Eindhoven.
Een kamer in hotel Mariënhage in Eindhoven.

Merry-Go-Round

Een prijswinnende accommodatie, dat is Merry-Go-Round: een luxe kunsthuis in een kleinschalig natuurpark dat in 2009 werd beloond met een Dutch Design Award. De ruimtes hebben allemaal een individueel karakter, zo is het woongedeelte knalroze, is er een houten eetruimte en spierwitte keuken. Uniek in alle opzichten.

Hier vind je meer informatie over Merry-Go-Round. 

Merry-Go-Round vind je in een groene omgeving.
Merry-Go-Round vind je in een groene omgeving.

INSPIRATIE

Back to top