Overslaan en ga direct naar de inhoud

Je kunt nu reizen in een trein ontworpen door Wes Anderson

Wes Anderson in de treincoupé van Belmond die hij ontworpen heeft.
Wes Anderson in de treincoupé van Belmond die hij ontworpen heeft.

Reizen in stijl? De legendarische filmmaker Wes Anderson heeft in opdracht voor Belmond een splinternieuwe treincoupé ontworpen. En dat wil je niet missen.

Het Britse Belmond heeft enkele van de meest luxe hotels, cruises en treinen in de wereld. Zij slaan sinds kort de handen ineen met Wes Anderson, die een treincoupé heeft ontworpen ter ere van de oude Britse treintijden.

Niet zo gek dat de maker van The Grand Budapest Hotel Anderson een treincoupé heeft ontworpen, hij blijkt namelijk gek te zijn van het vervoermiddel. ‘Ik heb vaak de kans gehad om treincoupés te ontwerpen voor mijn films, dus heb ik gelijk “ja” gezegd toen ik de kans kreeg er een in het echte leven te maken’ Volgens Anderson past de klassieke stijl van Belmond naadloos in die van hem zelf. ‘Ze houden van iets bijzonders in het leven.’

De coupé van Anderson is te vinden aan boord van de British Pullman, Een luxe trein waarmee je door Groot-Brittannië kunt reizen. Hij heeft zich laten inspireren door de jaren 50 van de vorige eeuw en het bestaat uit twee treincoupés in art deco-stijl.

Neem nu een kijkje in de treincoupé, ontworpen door Wes Anderson.

Een ticket voor een diner aan boord is al te boeken vanaf 400 pond per persoon. Reizen in een privécoupé kan vanaf 1.800 pond per persoon. Meer informatie vind je hier.

Meer luxe treinplezier

Lang voordat vliegtuigen ons leven een stuk makkelijker én sneller maakten, reisden we in stijl met de trein. Filmsterren, royalty en schrijvers gingen aan boord van de Oriënt Express. Sinds kort is een deel van die reis weer te boeken via Belmond. Zo kun je aan boord in Venetië of Verona voor een luxe reis naar Amsterdam, Parijs of Londen. Slapen doe je in de Grand Suite, rijkelijk ingericht in authentieke stijl. Deze trein en vijf andere bijzondere treinreizen zie je hier.

INSPIRATIE

Back to top