Overslaan en ga direct naar de inhoud

Tips voor een prachtig verlichte tuin

Rainforest Lighting
Rainforest Lighting.

Rainforest Lighting biedt tuinverlichting waarmee elke tuin letterlijk en figuurlijk in een ander (dag)licht komt te staan.

Zoals oprichter Lars Mallant uitlegt: ‘De laatste weken geven we zeker twee keer per week in de avond een lichtdemonstratie bij mensen thuis. Zo’n demonstratie laat zien hoe de tuin verlicht gaat worden. Het geeft onze klanten een goed beeld van het eindresultaat. Afgelopen week was ik in een fraai aangelegde tuin in het Gooi. Er ging een wereld voor het echtpaar en hun kinderen open. Niet alleen omdat de tuin in een ander daglicht kwam te staan, maar ook omdat de herfst zich zo in de avond van z’n mooiste kant liet zien.’

Het hele jaar rond

Dat dit zo is, is natuurlijk geen toeval. Het heeft alles te maken met hoe Rainforest het licht plaatst en uiteraard welke spots er worden ingezet om het wauw-effect te krijgen. Mallant: ‘Dit unieke Rainforest Lighting-effect bereiken we door zorgvuldig om te gaan met licht. Hierbij geldt dat we niet meer licht gebruiken dan strikt noodzakelijk is. En omdat we niets aan het toeval over willen laten, maken we uitsluitend gebruik van de beste ledverlichting van toonaangevende Europese leveranciers.’ Zo wordt er ledverlichting gebruikt op basis van 220 volt, omdat dit de meest duurzame en betrouwbare oplossing is.

Een prachtig verlichte tuin met Rainforest Lighting.
Een prachtig verlichte tuin met Rainforest Lighting.

Magisch mooi

Op de website van Rainforest Lighting zijn meer voorbeelden te zien van hoe mooi en inspirerend een verlichte tuin in alle jaargetijden kan zijn; hoe het licht er in de winter bijvoorbeeld voor zorgt dat sneeuwkristallen op diamanten lijken en weinig groen veel nadrukkelijker aanwezig is.

Dit in tegenstelling tot de tuin in de lente, als het frisse groen van bomen en struiken afsteekt tegen de donkere hemel. In de zomer komen de planten en struiken met hun mooie kleuren tot leven, wat weer een ander betoverend effect heeft. En wat te denken van de herfst met die mooie volle diepe kleuren? Zo kun je op de veranda of onder het afdak altijd genieten van de natuur om je heen met een lekker kopje koffie of een heerlijk glas wijn.

Meer informatie over Rainforest Lighting vind je hier.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Rainforest Lighting.

INSPIRATIE

Back to top