Overslaan en ga direct naar de inhoud

De hoogtepunten van Milaan Design Week volgens de redactie van Residence

Cassina.
Cassina.

Milaan Design Week is in volle gang. Tijdens het evenement, ook wel Salone del Mobile, komt de internationale designtop samen in het Italiaanse Milaan om de nieuwste trends te laten zien. En natuurlijk te bekijken. Op Residence delen we de komende dagen de hoogtepunten van Salone del Mobile. Hou dit artikel dus goed in de gaten. 

Cassina

Het luxe Italiaanse designmerk Cassina heeft tijdens Milaan Design Week verschillende nieuwe collecties gepresenteerd. Met items voor in je woonkamer tot slaapkamer en tuin. Ze werken samen met gerenommeerde designers als Michael Anastassiades, Jeffrey Bernett en Philippe Starck.

Extra leuk: de iconische designs van Soriana zijn terug bij Cassina. In samenwerking met Tobia Scarpa heeft het Italiaanse designmerk de bank en stoelen nieuw leven ingeblazen. Het originele design komt uit 1969 en het werd hoog tijd voor de terugkeer van een statement piece, in een compleet nieuw jasje.

Radio in Cristallo
Ook de radio in Cristallo is nieuw van Cassina.
Cassina
Het item is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Corine van Voorbergen

Tijdens MASTERLY Milano vliegt Dutch Design je om de oren. Veel Nederlandse designers laten daar deze week hun werk zien. Zo ook Corine van Voorbergen, die kunst en design samenbrengt met designs waar kleur en licht centraal staan. Haar werk was al te zien in galeries in China, Brussel en Miami. Tijdens Milaan Design Week laat ze ‘Soap’ zien, een kunstwerk vol bubbels, verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Ook zien we haar nieuwste werk 'Dune'. 

‘Dune’, het nieuwste werk van de Nederlandse ontwerper Corine Voorbergen.
‘Dune’, het nieuwste werk van de Nederlandse ontwerper Corine van Voorbergen.
Corine Voorbergen voor ‘Soap’ in Milaan. Foto: Lisa Goudsmit.
Corine van Voorbergen voor ‘Soap’ in Milaan. Foto: Lisa Goudsmit.

Dior

Dior heeft zeventien kunstenaars uitgenodigd om de iconische 'Medallion Chair' nieuw leven in te blazen. Een stoel van het modehuis, geïnspireerd op het rijke leven van Lodewijk XVI van Frankrijk. Mensen nemen er al jarenlang plaats op tijdens Dior modeshows over de hele wereld.
Kunstenaars als India Mahdavi en Ma Yansong hebben hun eigen versie van de stoel gemaakt. Onder hen ook een Nederlands tintje: de Nederlandse meubelmaker Linde Freya Tangelder maakt een eigentijds ontwerp op de eeuwenoude stoel.  

Dutch design tijdens Dior in Milaan. Foto: Marion Berrin.
Dutch design tijdens Dior in Milaan. Foto: Marion Berrin.
Linde Freya Tangelder op haar versie van de iconische Dior-stoel. Foto: Marion Berrin.
Linde Freya Tangelder op haar versie van de iconische Dior-stoel. Foto: Marion Berrin.

JCP

Hoe bijzonder is de Aboram vaas van JCP? We kwamen het sculptuur tegen bij Salone del Mobile. De steen vormt een sterke basis waaruit het metaal op een organische manier 'groeit'. Het is verkrijgbaar in drie uitvoeringen: in Dolcevita marmer, Irish Green marmer of Sultano Onyx.

Minotti

Minotti heeft in Milaan een fantastische collectie voor binnen- en buiten gepresenteerd. Waaronder het Brasilia Bed uit de nieuwe Brasilia-collectie. Het bestaat uit een groot bed met donkerbruin gebeitst houten hoofdeinde. De boxspring bodem, waarop het matras ligt, is verkrijgbaar met stoffen of lederen bekleding en voor het bed zelf is gebruikt gemaakt van Nieuw-Zeelands wol.

Missoni

In 1958 werd de eerste Missoni-collectie gepresenteerd in Milaan, niet zo gek dus dat ze ook in 2021 uitpakken tijdens Milaan Design Week. Verschillende nieuwe collecties worden getoond in de designhoofdstad van Italië en zelfs een sculpture versie van de Orsoni-vaas uit 1888 is tentoongesteld. Ook zijn er twee nieuwe stoelen gepresenteerd.

Sculptuur versie van de Orsoni-vaas uit 1888.
Sculptuur versie van de Orsoni-vaas uit 1888.
Missoni stoelen in de showroom.
Missoni stoelen in de showroom.

Rive Roshan

Het is niet de eerste keer dat Golnar Roshan en Ruben de la Rive Box van Studio Rive Roshan een samenwerking zijn aangegaan met Moooi Carpets, maar bijzonder is de nieuwe collectie wel. De print op het tapijt is namelijk ontworpen door de driejarige dochter Ava Paloma de la Rive Box van het stel. Ava mag zich met 'The Sky Owls and the Puddles' de jongste designer van Milaan noemen.

The Sky Owls and the Puddles. Foto: Instagram Moooi carpets.
The Sky Owls and the Puddles. Foto: Instagram Moooi carpets.
Dochter Ava op het tapijt van Rive Roshan. Foto: Instagram Rive Roshan.
Dochter Ava op het tapijt van Rive Roshan. Foto: Instagram Rive Roshan.

Sé Collections

'La Vie' is de nieuwste collectie van Sé Collections, gepresenteerd tijdens Milaan Design Week. En niet zomaar op een plek, dat deden ze tijdens de expositie van de Italiaanse designgrootheid Rosanna Orlandi. De Sloveense designer Nika Zupanc heeft voor het tienjarige jubileum van Sé Collections twee nieuwe designs ontworpen: de Grace Sofa en de Silence Lamp.

Grace Sofa door de Sloveense designer Nika Zupanc. Foto: Andrea Ferrari
Grace Sofa door de Sloveense designer Nika Zupanc. Foto: Andrea Ferrari.
Naast twee nieuwe items, zijn er ook drie ruimtes ingericht met bestaande designs uit het tienjarig jubileum van Sé Collections. Foto: Andrea Ferrari.
Naast twee nieuwe items, zijn er ook drie ruimtes ingericht met bestaande designs uit het tienjarig jubileum van Sé Collections. Foto: Andrea Ferrari.

Ook de komende dagen doet Residence verslag van Milaan Design Week. Hou daarvoor dit artikel en de Instagrampagina van Residence in de gaten. 

INSPIRATIE

Back to top