Overslaan en ga direct naar de inhoud

Neem een kijkje in restaurant Flore, de nieuwste hotspot van het Amsterdamse Hotel De L’Europe

Restaurant Flore in het Amsterdamse Hotel De L’Europe
Restaurant Flore in het Amsterdamse Hotel De L’Europe.

Amsterdam is een nieuwe hotspot rijker. Chef Bas van Kranen heeft namelijk onlangs restaurant Flore in hotel De L’Europe Amsterdam geopend. Een plek waar Van Kranen vanaf 1 september duurzaamheid centraal zet.

Het draait allemaal om creativiteit, duurzaamheid en pure producten in het pas geopende restaurant Flore in hotel De L’Europe in Amsterdam. Het restaurant is de opvolger van het gerenommeerde restaurant Bord’Eau.

‘Door ons geheel te richten op het gebruik van lokale producten, niet met zuivel te koken en gebruik te maken van gewassen die duurzaam en met de grootste zorg geteeld zijn, motiveren we elkaar om nog creatiever en bewuster te koken. Het maakt ons betere koks’, zegt de chef er zelf over in een eerste reactie.

Restaurant Flore in hotel De L’Europe Amsterdam

Nduja bonen
Nduja bonen.
chefkok Bas van Kranen en maitre D' Wouter Denessen
chefkok Bas van Kranen en maitre D' Wouter Denessen.

Nieuwe hotspot in Amsterdam

Hoe duurzaam en puur de producten zijn, blijkt wel uit het feit dat Van Kranen en zijn team wekelijks het land in gaat, op zoek naar de mooiste ingrediënten van Nederland. Die zie én proef je vervolgens terug op je bord.

Daarnaast heeft de chef een fermentatie-lab in de kelder van het restaurant ontworpen, waar hij onder andere sappen maakt en groenten inmaakt. Daar kun je tegenwoordig onder het concept ‘Conscious fine dining’ wijn drinken met bijpassende gerechten. Als dat geen bijzondere ervaring is.

Een keer eten bij Flore? Kijk hier voor meer informatie

INSPIRATIE

Back to top