Overslaan en ga direct naar de inhoud

3 keer binnenkijken bij droomwoningen in Toscane

De infinity-pool met uitzicht over het Toscaanse landschap werd uitgevoerd in Travertijn-marmer uit de omgeving.
De infinity-pool met uitzicht over het Toscaanse landschap werd uitgevoerd in Travertijn-marmer uit de omgeving.

Wie wil er niet een tijdje in Toscane wonen? Droom weg bij deze drie binnenkijkers in het hart van Italië.

In deze Toscaanse villa draait het om romantiek en zachte kleuren

Modern meets authentic in dit Toscaanse familiehuis. Dat is ook precies wat de opdrachtgevers voor ogen zagen toen ze dit huis opnieuw lieten inrichten.

Brits-Italiaanse architectenbureau Pardini Hall architecture kreeg de opdracht deze Toscaanse woning in te richten. Het idee? Het historische karakter van de woning uit de jaren dertig behouden, maar moderne elementen toevoegen naar de wens van de opdrachtgevers.

Hier zie je de complete woning.

Doorkijkje van de tuin naar de prachtige eetkamer met jaloersmakende marmeren boog.
Doorkijkje van de tuin naar de prachtige eetkamer met jaloersmakende marmeren boog. Fotografie: Carlo Carossio.
In de badkamer is gekozen voor marmer en zwarte elementen.
In de badkamer is gekozen voor marmer en zwarte elementen. Fotografie: Carlo Carossio.
In de eetkamer is gekozen om muren open te breken zodat er een grotere ruimte ontstaat. Boven de tafel hangen glazen kroonluchters van Flos en de stoelen zijn van Gubi.
In de eetkamer is gekozen om muren open te breken zodat er een grotere ruimte ontstaat. Boven de tafel hangen glazen kroonluchters van Flos en de stoelen zijn van Gubi. Fotografie: Carlo Carossio.

Neem een kijkje in dit 18e eeuwse huis in Toscane

De verbouwing van een achttiende-eeuwse ruïne in Zuid-Toscane duurde twee jaar. Maar toen had een echtpaar uit Amsterdam de plek van hun dromen. 'Het begon met een vakantiehuis, nu zijn we zo vaak mogelijk hier.'

Ze kwamen al jaren in Val d'Orcia, een van de mooiste streken van Toscane waar de heuvels begroeid zijn met de druivenranken van de beroemde Brunello di Montalcino-wijn. En zoals dat zo vaak gaat, raakten ze verknocht aan het land, de omgeving en de vriendelijke bewoners. Ook Castiglion del Bosco, de nabijgelegen golfclub van de Ferragamo-familie, was een pluspunt. Als fervent golfers kwamen ze er graag, zich langzaam verplaatsend over de glooiende course een van de mooiste clubs ter wereld. De wijn, het klimaat en de kostelijke Toscaanse keuken deden de rest; ze besloten ze de gehuurde villa te laten voor wat het was en zelf iets te kopen.

Hier zie je de complete woning.

Aan de antieke eettafel, kan voor tien mensen gedekt worden. De fauteuil is antiek, het Toeareg-vloerkleed komt Marokko.
Aan de antieke eettafel, kan voor tien mensen gedekt worden. De fauteuil is antiek, het Toeareg-vloerkleed komt Marokko. Fotografie: Jakob van Vliet.
Een van de vijf slaapkamers. De met Vaughan-textiel beklede hoofdsteun is een eigen ontwerp. Het lederen stoeltje is van Piet Jonker.
Een van de vijf slaapkamers. De met Vaughan-textiel beklede hoofdsteun is een eigen ontwerp. Het lederen stoeltje is van Piet Jonker. Fotografie: Jakob van Vliet.

Binnenkijken in een jaloersmakende graanschuur in Toscane

In 'klein Athene', zoals het Italiaanse dorp Capalbio ook wel wordt genoemd, is een prachtige villa verrezen uit de hand van architect Carola Vannini. Een voormalige graanschuur onder de Toscaanse zon met een waanzinnig zwembad. 

Capalbio Barn House, zoals het pand heet, bestaat uit twee gebouwen gelegen aan het uiteinde van een olijfgaard waarbij alles draait om het buitenleven naar binnen te halen. En andersom. 

Hier zie je de complete woning.

Vanuit de hoofdslaapkamer kijk je uit op de lange veranda en het zwembad.
Vanuit de hoofdslaapkamer kijk je uit op de lange veranda en het zwembad. Fotografie: Mattia Aquila.
In de badkamer is gekozen voor kleuren die de natuur nabootsen. Fotografie: Mattia Aquila.
In de badkamer is gekozen voor kleuren die de natuur nabootsen. Fotografie: Mattia Aquila.
Voor het zwembad is de Corallo Amrchair van Edra te zien.
Voor het zwembad is de Corallo Amrchair van Edra te zien. Fotografie: Mattia Aquila.

INSPIRATIE

Back to top