Overslaan en ga direct naar de inhoud

Tips voor een landelijk interieur in je woning

Landelijke woonstijl.
Landelijke woonstijl.

De landelijke woonstijl is al jaren populair. Het kenmerkt zich door de natuurlijke materialen en fijne sfeer. Wil jij ook een landelijk interieur? Lees hier tips.

Wat is een landelijke woonstijl?
De landelijke woonstijl vertaalt het gevoel van buitenleven naar binnen. Je brengt kenmerken van oude boerderijen op het platteland aan in je woning, terwijl je wel gebruik maakt van de moderne gemakken van nieuwe woningen. Natuurlijk, royaal en ambachtelijk passen bij de landelijke woonstijl. Een voordeel van deze woonstijl is dat het tijdloos is. Het creëert een warme, knusse en gezellige sfeer.

Voor welke kleuren moet ik gaan?
Bij de landelijke woonstijl passen natuurlijke, warme kleuren. Denk hierbij aan grijstinten met een vleugje bruin, beige, zandkleuren en gebroken wit. Lichte kleuren passen ook goed in de landelijke woonstijl.

Welke materialen moet ik kiezen?
Meubels en vloeren van natuurlijke materialen passen perfect binnen deze stijl. Kies bijvoorbeeld voor een echte houten vloer. Is dit niet mogelijk? Kies dan voor laminaat of een PVC-vloer met houtlook. Deze vloeren zijn vaak niet van echt hout te onderscheiden, maar ze zijn een stuk gebruiksvriendelijker en goedkoper. Tegels op de vloer of muur passen ook goed bij een landelijk interieur. Op het gebied van meubels kan je bijvoorbeeld kiezen voor een grote houten tafel, een leren bank en een bamboe stoel.

Landelijk behang van Graham & Brown.
Landelijk behang van Graham & Brown.

Hebben jullie tips voor raamdecoratie?
Veel raamdecoratiesoorten passen bij de landelijke woonstijl. Denk bijvoorbeeld aan overgordijnen, vouwgordijnen of rolgordijnen. Houd hierbij rekening met de kleuren die passen binnen de stijl. In een landelijke woonkamer staan shutters ook heel mooi. Shutters worden ook wel luiken genoemd en zijn gemaakt van hout. Ze zorgen voor veel sfeer in je huis. Daarnaast zijn ze ook duurzaam en voor vrijwel alle typen ramen te plaatsen.

En voor welke woonaccessoires moet ik gaan?
Ook bij de keuze van woonaccessoires kan je het beste kiezen voor natuurlijke materialen. Wol, riet, katoen en linnen zijn materialen die vaak terugkomen in de landelijke stijl. Plaats bijvoorbeeld een schapenvacht op de grond of op een stoel. Een bamboe of houten stoel kan je aankleden met linnen kussens. De natuurlijke materialen kan je ook gebruiken voor kussenslopen, manden en lampen. Laat ook de houtconstructie van je woning zien. Dit zorgt voor nog meer landelijke sfeer in je huis.

Meer tips
Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan woonprogramma’s, lees Residence en bezoek eens een woonwinkel. Twijfel je nog over de landelijke woonstijl? Vergelijk deze dan met andere woonstijlen die je aanspreken. Zo kan je een goede beslissing maken over de inrichting van je huis.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met veneta.com

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top