Overslaan en ga direct naar de inhoud

Linda Lagrand lanceert samenwerking met het Noorse meubelmerk Eikund

Links: Fluffy. Rechts: Veng.
Links: Fluffy. Rechts: Veng.

Linda Lagrand van ontwerpstudio Lagrand Interiors werkte samen met het Noorse interieurmerk Eikund aan een speciale setting voor de introductie van het merk in de Benelux. De collectie bestaat uit loungestoelen waarbij de typische strakke Scandinavische look van Eikund gecombineerd wordt met de speelse, eigentijdse stijl van Lagrand. Residence spreekt Linda Lagrand over hoe de samenwerking en het design tot stand is gekomen.

Noorse achtergrond
Volgens Lagrand is de samenwerking het beste te omschrijven als een love story tussen het merk Eikund en de ontwerper zelf. De designstoel Veng belicht de Noorse achtergrond van beiden partijen op een unieke manier. Door haar Noorse verleden was het een inkoppertje voor Eikund om de samenwerking met Linda Lagrand aan te gaan. De klik ontstond tijdens een Pop-up event van Eikund in Den Haag bij Workshop of Wonders. De Noorse ambassadeur, de directeur van Eikund en Lagrand zelf vertelden daar in een panelgesprek over Scandinavisch design. Het merk wilde haar intrede doen in de Benelux. Door de samenwerking met Linda aan te gaan vonden ze een eigentijdse manier om het design in de Benelux te introduceren. Linda heeft goed zicht op hoe de markt hier werkt en bovendien veel connecties. Het idee om de setting uit te lenen aan businessclubevents en trendtalks, als een reizende exposeer set, kwam dan ook van haar. Dit houdt in dat de volledig set met stoelen wordt gebruikt om een setting te creëren voor lezingen over trends of andere interieur gerelateerde onderwerpen.

Ruige natuur van Noorwegen
Een grote bron van inspiratie voor de kleurkeuzes, dessins en het design hebben Lagrand en Eikund gevonden in de ruige natuur van Noorwegen. Door middel van landschapsfotografie ontstond er een kleurenpallet. Lagrand heeft bewust gekozen voor merken waar ze vaker mee werkt, zoals Dédar. De merken van de stoffenhuizen staan, net als Eikund, bekend om hun high end producten. De stoelen zelf zijn van hoge kwaliteit walnotenhout gemaakt die in kleur kan worden aangepast, in Scandinavië zal bijvoorbeeld vaker voor een lichte tint worden gekozen dan in het zuiden van Europa.

Fluffy van Eikund.
Fluffy van Eikund.
Veng van Eikund.
Veng van Eikund.

Tijdsbeeld
De look en feel van de Veng is klassiek Scandinavisch design. Het oorspronkelijke ontwerp van Eikund komt dan ook uit de jaren vijftig en zestig. De stoffen die gekozen zijn door Lagrand hebben geen retro look, de mix van het klassieke design en de moderne stoffen maakt het eindresultaat spannend, contrasterend en eigentijds. Mocht je een Fluffy in je woning willen hebben is het qua prijscategorie en design te vergelijken met een Eames lounge chair. Het is een designstuk wat je je leven lang meeneemt, bij wijze van spreken een erfstuk.

Bijzettafel Evja van Eikund.
Bijzettafel Evja van Eikund.
Hadeland vloerlamp Kakao
Hadeland vloerlamp Kakao
Hadeland tafellamp kakao
Hadeland tafellamp kakao
Vloerkleed van Heymat
Vloerkleed van Heymat

Van Nelle fabriek
De lancering van de setting vindt plaats tijdens de vakbeurs Design District in de van Nelle Fabriek in Rotterdam. In de brede stand van Thijs Dings van Dings design zal een roomdivider de setting scheiden van diverse andere merken. De set van Eikund wordt versterkt door een kleed van het Noorse merk Heymat en lampen van het Noorse merk Hadeland Glassverk, een glasblazerij opgericht in 1762. Een A9 speaker van Bang & Olufsen met het logo van de collab op het custom doek maakt het geheel af. Op de achtergrond pronkt de foto van het natuurlandschap waar Eikund en Lagrand door geïnspireerd zijn.  

Tijdens de vakbeurs Design District in Rotterdam zijn de ontwerpen voor het eerst te zien. De collectie zal deel uitmaken van een reizende opstelling waar designgesprekken gevoerd zullen worden. Wil jij ook naar Design District? Ga dan naar dit artikel en lees daar hoe je kans maakt op gratis kaarten.

Eikund is verkrijgbaar bij: Workshop of Wonders, Chair gallery in Utrecht, Pot Interieur in Axel en Design Oostende in Oostende.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top