Overslaan en ga direct naar de inhoud

Modern perspectief voor de stoffen van Sahco

Sahco gordijn Shigeru 0611 . Fotografie: Sahco
Sahco gordijn Shigeru 0611 . Fotografie: Sahco

Van pastelkleuren tot statig zwart en van vrolijke bloemen tot kleuren uit de natuur. De Zweedse ontwerper Bengt Thornefors gaat gewaagde kleurcombinaties niet uit de weg.

Textielbedrijf Sahco werd in 1831 opgericht in het zuiden van Duitsland. Waar de familie in eerste instantie van start ging met de inkoop van tapijten en meubelstoffen uit Frankrijk en Azië, kwamen ze al snel met eigen collecties. In 2018 werd het bedrijf overgenomen door Kvadrat en daar zochten ze een nieuw creatief team om het tweehonderdjarige bedrijf naar de eenentwintigste eeuw te trekken.

De Zweedse Bengt Thornefors werd in januari 2022 gevraagd, bekend van zijn label in eigentijds bedlinnen Magniberg. Daarvoor ontwierp hij al kussens en dekbedden in gewaagde kleuren als metallic en koningsblauw. Met deze nieuwe collectie zorgt hij voor een modern perspectief bij Sahco. Tijdens Paris Déco Off presenteerde Bengt Sahco’s gordijn- en meubelcollectie 2023 bij Galerie Jousse Entreprise.

Bengt Thornefors. Fotografie: Sahco
Bengt Thornefors. Fotografie: Sahco
Sahco stoffering Saji 0641. Fotografie: Sahco
Sahco stoffering Saji 0641. Fotografie: Sahco

Vernieuwde aanpas
‘Het voelt als een logische stap’, vertelt Bengt over de nauwe samenwerking met Sahco. ‘Ik kom uit de mode en dat zochten ze. Mode en interieur groeien steeds verder naar elkaar toe. Net zoals kunst en mode dat doen.’ In de collectie veel roze kleuren en prints met bloemen. ‘Voor veel mensen staat dat voor vrouwelijkheid, daar moeten we juist vanaf, vind ik’, legt Bengt uit. ‘Ook gebruiken we veel beige kleuren in ons interieur, vooral bij mensen die in Noord-Europa wonen. Dat vind ik jammer, daarom heb ik ook voor veel kleur gekozen in deze collectie. In mijn woning nabij Stockholm heb ik ook veel beige kleuren, maar ik voeg dan een roze gordijn toe om kleur te creëren.’

De nieuwe collectie die Bengt Thornefors heeft ontworpen voor Sahco is te koop. sahco.com

Sahco gordijn Erie 0981. Fotografie: Sahco
Sahco gordijn Erie 0981. Fotografie: Sahco
Sahco gordijn Shigeru 0631. Fotografie: Sahco
Sahco gordijn Shigeru 0631. Fotografie: Sahco

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top