Overslaan en ga direct naar de inhoud

Zien: de inrichting van Sergio Hermans Blueness in Antwerpen is fantastisch

Blueness in Antwerpen.
Blueness in Antwerpen.

Antwerpen is een nieuw toprestaurant rijker. De naam is Blueness en het is het nieuwste project van Space Copenhagen, een ontwerpstudio uit Kopenhagen. Het is de tweede samenwerking tussen Sergio Hermans en Space Copenhagen.

In het centrum van Antwerpen vind je vanaf nu restaurant Blueness van Sergio Hermans. Gelegen in een 17e-eeuws gebouw dat is getransformeerd door Space Copenhagen. In het interieur zie je een mix tussen klassieke interieurarchitectuur en modern Scandinavisch design.

Signe Bindslev Hendriksen en Peter Bundgaard Rützou zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van het restaurant, waarbij is gekozen voor gebeeldhouwde en decoratieve elementen in zandsteen en marmer en met verschillende openingen en ramen nieuwe ruimtes zijn gecreëerd.

Er is gekozen voor subtiele kleurtinten van natuurlijk hout, steen, messing en linnen en er zijn grote kroonluchters in de ruimte opgehangen voor de nodige sfeer. De kroonluchter is een ontwerp van kunstenaar Valentin Loellmann en heeft vier armen die vanaf het plafond naar beneden strekken.

De banken zijn bekleed met stoffen van Sahco en Kvadrat en omringt met eiken tafels. De stoelen aan de tafels zijn de Loafer Dining Chairs door Space Copenhagen voor &Tradition.

En wat staat er allemaal op het menu? Sergio Herman heeft gekozen voor een mix tussen de moderne Franse keuken met Japanse invloeden.

Hier vind je meer informatie over het restaurant.

Beeld: Peter Paul de Meijer, Eline Willaert en Destroyers Builders

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top