Overslaan en ga direct naar de inhoud

Ontdek hier de nieuwe ontwerpen van Muuto

Fotografie: Muuto
Fotografie: Muuto

Muuto introduceert haar nieuwe ontwerpen van de gerenommeerde Deense ontwerpers Cecilie Manz en Aleksej Iskos, en de getalenteerde ontwerpstudio's Studio Kaksikko en TAF Studio. Verwacht tijdloze ontwerpen en items voor zowel binnen als buiten. 

De nieuwe ontwerpen van Muuto verleggen de grenzen van Scandinavisch design met vooruitstrevende materialen, technieken en gedurfd creatief denken.

Eén van de nieuwe items is de 70/70 Outdoor Table, ontworpen door TAF Studio. Deze buitentafel is een stijlvolle toevoeging aan je buitenruimte, zeker in combinatie met de Fiber Outdoor Side Chair. Bij deze stoel, ontworpen door Iskos-Berlin, is het bovenste gedeelte gemaakt van minimaal vijfentachtig procent gerecycled plastic.

70/70 Outdoor Table en Fiber Outdoor Side Chair. Fotografie: Muuto
70/70 Outdoor Table en Fiber Outdoor Side Chair. Fotografie: Muuto
Mere Bowl. Fotografie: Muuto
Mere Bowl. Fotografie: Muuto

Een ander nieuw ontwerp dat echt in het oog springt, is de Mere Bowl. De schaal is gemaakt van aardewerk met een hoogglans glazuur eroverheen. Het ontwerp is geïnspireerd op een klein stukje porselein dat Salla Luhtasela, van Studio Kaksikko, op de pottenbakkersschijf maakte. De kegelvormige ronde vorm in combinatie met de strakke lijn van de onderkant, inspireerde het ontwerpduo om ermee verder te gaan. De eerste prototypes werden gemaakt van papier en later stapten ze over op gips. De schaal komt in twee vormen en drie verschillende kleuren: lichtgroen, bruin groen en off-white. Deze kleuren zijn ook goed met elkaar te combineren. 

En dan nog de Calm Wall Lamp. Dit ontwerp van Aleksej Iskos is geïnspireerd op de natuur en organische verlichting. Het textieloppervlak verspreidt het licht zachtjes en vormt een gradiënt vanaf de rand naar de centrale lichtbron. Doordat de lichttemperatuur aangepast kan worden, kun je sfeervolle verlichting naar eigen voorkeur creëren. 

Tot de nieuwe collectie behoren nog veel meer items zoals een kleed, bankje, prullenbak en meer. muuto.com

Mere Bowl. Fotografie: Muuto
Mere Bowl. Fotografie: Muuto
Calm Wall Lamp. Fotografie: Muuto
Calm Wall Lamp. Fotografie: Muuto

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Lisa van der Klink

Back to top