Overslaan en ga direct naar de inhoud

Nilson presenteert nieuw designbed in samenwerking met Oger

Oger en Nilson werken sinds kort samen voor een bijzondere collectie.
Oger en Nilson werken sinds kort samen voor een bijzondere collectie.

Het luxe modehuis Oger is een bijzondere samenwerking aangegaan met beddenmaker Nilson. Samen hebben ze een luxe hotelbed met bijpassende slaapkamermeubels ontworpen.

Een halfjaar geleden ontstond het idee voor de samenwerking tussen de twee luxe merken. Ze hebben een luxe bed gestoffeerd met elegante stoffen. ‘We voelden meteen dat modehuis Oger hierbij een geschikte partner zou zijn’, vertelt Nilson-oprichter Rijndert Fluit over de samenwerking.

Ambachtelijk vakmanschap

Fluit vervolgt: ‘In het atelier van Oger draait alles om maatwerk. Met oog voor detail worden colberts, pakken en pantalons door de kleermaker geperfectioneerd. Er wordt uitsluitend gewerkt met stoffen uit de voornaamste ateliers van de industrie, gemaakt van de beste garens zoals kasjmier, merinowol, katoen en linnen. Dit ambachtelijke vakmanschap vinden we ook terug achter de schermen bij Nilson. Daarnaast delen we de passie voor Italiaans design en hechten beiden waarde aan kwaliteit en comfort.’

Het hoofdbord is bekleed met een exclusief wollen stof.
Het hoofdbord is bekleed met een exclusief wollen stof.
Een dressoir van eikenhout, ingelegd met leer.
Een dressoir van eikenhout, ingelegd met leer.

Voor de stoffering is gekozen voor de stoffencollectie van het Italiaanse merk Loro Piana. Logisch, omdat Oger de meest prominente aanbieder is van het merk Loro Piana in Nederland.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

De collectie omvat een luxe hotelbed met hoofdbord bekleed met exclusieve wollen stof. Daarnaast een nachtkastje, dressoir en tv-kast van eikenhout, ingelegd met leer. Het satijnen bedlinnen is van het Italiaanse merk Society Limonta, net zoals de plaids. Ze zijn uitgevoerd in zijde en kasjmier.

Sander Lusink van Oger: ‘We zijn een match made in heaven. Het resultaat is verbluffend en eigenlijk alleen persoonlijk het beste te ervaren. In de showroom van Nilson kun je ontdekken hoe een handgemaakt bed als een maatpak kan aanvoelen.’

Kijk hier voor meer informatie.

INSPIRATIE

Back to top