Overslaan en ga direct naar de inhoud

Novelties: zo ziet de nieuwe lente 2024 collectie van Wittmann eruit

Atrium bankstel Wittmann Workshop. Fotografie: Wittmann.
Atrium bankstel Wittmann Workshop. Fotografie: Wittmann.

Dat meubelmerk Wittmann veel met ontwerpers samenwerkt is niets nieuws. Aankomende lente introduceren ze een collectie waar ook dit keer een paar hoogwaardige designers aan hebben bijgedragen. De Novelties collectie is te zien tijdens Milaan design week en vertelt het verhaal van Wittmann's geschiedenis. Bij deze alvast een voorproefje: maak kennis met de nieuwste serie stoelen en banken van het Weense designmerk, geïnspireerd op the classics.

BUN - Federica Biasi

Geïnspireerd door de vorm van de Aziatische bao bun en gecreëerd door ontwerper Federica Biasi voor Wittmann: de loungestoel BUN. Dit draaibare exemplaar heeft een nonchalante, sportieve uitstraling. Het eenvoudige ontwerp, dat lijkt uit één stuk te zijn gemaakt, getuigt van Wittmann's vakmanschap. Een esthetisch hoogstandje dat moeiteloos past in diverse interieurs.

BUN ontworpen door Frederica Biasi. Fotografie: Wittmann.
BUN ontworpen door Frederica Biasi. Fotografie: Wittmann.
JOSEPH ontworpen door Philippe Nigro. Fotografie: Wittmann.
JOSEPH ontworpen door Philippe Nigro. Fotografie: Wittmann.

JOSEPH - Philippe Nigro

De clubfauteuil is oorspronkelijk ontworpen door Weense architect en interieurdesigner Joseff Hoffman. Het model heeft een rijke geschiedenis in het interieur landschap. JOSEPH van Philippe Nigro voor Wittmann voegt een eigentijdse draai aan het ontwerp toe. Het ontwerp bevat de traditionele diepe knopen met een moderne bekleding. JOSEPH, beschikbaar met zichtbare of verzonken wielen, is veelzijdig en past in zowel thuis- als werkomgevingen. Vakmanschap en een vleugje poëzie in modern jasje gegoten.

ADÈLE - Philippe Nigro

De klassieke eettafel is misschien wel het eenvoudigste en tegelijkertijd het meest verfijnde meubelstuk. Nigro slaagt erin om door elegant minimalisme een tafel te creëren met een karaktervolle uitstraling. Het tafelblad, gemaakt van massief hout met een zwarte lakafwerking, straalt authenticiteit uit. Ook hier komt vakmanschap tot uiting in de subtiele details, zoals de gefreesde inkepingen aan de onderzijde. Het ontwerp laat daarmee stijlelement zien uit de Oostenrijkse designgeschiedenis.

ADÈLE ontworpen door Philippe Nigro. Fotografie: Wittmann.
ADÈLE ontworpen door Philippe Nigro. Fotografie: Wittmann.
MORTON ontworpen door Sebastian Herkner. Fotografie: Wittmann.
MORTON ontworpen door Sebastian Herkner. Fotografie: Wittmann.

MORTON - Sebastian Herkner

Een compacte fauteuil, maximale comfort en design verpakt in een slanke, aanpasbare vorm. Sebastian Herkners MORTON compacte fauteuil heeft alle eigenschappen die een paradigma in dit specifieke genre moet tentoonspreiden. Met zijn prachtig geproportioneerde loungemodel van de MORTON Dining Chair biedt Herkner een overvloed aan kracht in alle leef- en werkomgevingen. Het opvallende silhouet, de mogelijkheid om verschillende bekledingsmaterialen te combineren en het hoge zitcomfort maken het ideaal voor gebruik buiten de eettafel. Met de MORTON Compacte Fauteuil zijn alle kenmerken van het oorspronkelijke ontwerp behouden en aangepast aan zijn afmetingen, waardoor het een subliem voorbeeld is van een compacte fauteuil.

ATRIUM - Wittmann Workshop

Last bus not least heeft Wittmann een echte klassieker uit de oude doos getrokken: ATRIUM, een tijdloos design uit 1971 van de Wittmann Workshop. Wittmann herintroduceert dit modulaire stuk, oorspronkelijk ontworpen als bankstelsysteem, dat nu naadloos aansluit bij modern wooncomfort. Het ontwerp is zowel esthetisch als functioneel, doordat het meubel moeiteloos transformeert tot een bed. De veelzijdigheid van het meubel wordt benadrukt door zijn chaise longue-optie en een geïntegreerd dienblad voor drankjes en snacks.

ATRIUM. Fotografie: Wittmann.
ATRIUM. Fotografie: Wittmann.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top