Overslaan en ga direct naar de inhoud

Richt je woning in met items van design icoon Patricia Urquiola

Een tafel, ontworpen door Patricia Urquiola.
Een tafel, ontworpen door Patricia Urquiola.

De Spaanse Patricia Urquiola (1961) maakt deel uit van de crème-de-la-crème van de internationale designwereld. Haar stoelen en banken wil iedereen in huis hebben staan en gelukkig kan dat. In deze shopping delen we items om je huis in te richten met items van Patricia Urquiola.

In 2017 schreven we in Residence al over Patricia Urquiola. Ze werd geboren in het Spaanse Oviedo en studeerde architectuur in Madrid en de Polytechinsche Universiteit van Milaan. Haar mentor was niemand minder dan designgrootheid Achille Castiglioni. Ze wordt vervolgens manager van de productontwikkelingsafdeling van De Padova, en leert hier weer van de iconische architect en ontwerper Vico Magistretti en Maddalena De Padova, oprichter van het bekende Italiaanse designbedrijf. Daarna leidt ze vijf jaar lang het designteam van architect en ontwerper Piero Lissoni.

‘Toen ik jonger was, gaf ik er de voorkeur aan om voor anderen te werken’, vertelt ze in een interview met Residence. ‘Dankzij mijn werk voor Lissoni kwam in contact met de grote designfirma’s. En gelukkig benaderden deze bedrijven mij vervolgens ook weer toen ik voor mezelf ging werken.’ Hier lees je het hele verhaal met Patricia Urquiola.

Hier shop je items om je woning in te richten als design icoon Patricia Urquiola:

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top