Overslaan en ga direct naar de inhoud

Pictures for Purpose verkoopt prints voor het goede doel

Yemini Sailors 2022. Fotografie: Charles Thiefaine.
Yemini Sailors 2022. Fotografie: Charles Thiefaine.

Voor de vierde keer verkoopt stichting Pictures for Purpose prints voor het goede doel. Waar ze in voorgaande jaren aandacht vroegen voor de Voedselbank en de klimaatcrisis, wordt er nu bewustzijn gecreëerd rondom de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië.

Pictures for Purpose is een stichting, opgezet in 2020 met het doel om geld op te halen en aandacht te vragen rondom urgente kwesties door middel van het medium fotografie. Nu, ligt de focus op de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië. Met de opbrengst worden beide landen ondersteund, waarbij hulp wordt geboden aan degenen die zijn getroffen door de rampzalige gevolgen van de aardbeving. Het is prioriteit voor het Pictures for Purpose team, bestaande uit Isabella van Marle, Kunna Haan, Tijn Benedek en Raisa Kingma Pictures for Purpose dat er hulp wordt geboden.

Untitled, 2018 Fotografie: Jeano Edwards.
Untitled, 2018 Fotografie: Jeano Edwards.
Jipijapa Ecuador 2019. Fotografie: Juan Brenner.
Jipijapa Ecuador 2019. Fotografie: Juan Brenner.

Geld zal worden opgehaald voor Ahbap, een non-profit organisatie gevestigd in Turkije, bestaande uit 200 filantropen en 30.000 vrijwilligers en de grootste kracht in het getroffen gebied Turkije. Het andere deel wordt ingezameld voor de Witte Helmen, een vrijwilligersorganisatie die actief is in delen van het door de oppositie gecontroleerde Syrië en Turkije. Beide organisaties zijn actief geweest bij reddingsoperaties en werken aan onderdak en basisvoorzieningen voor overlevenden.

Er zullen wederom Nederlandse als internationale fotografen mee doen aan deze editie, waaronder sommige (Olgaç Bozalp, Solène Gün en Yusuf Sevincli) afkomstig zijn uit Turkije.

De vierde editie van Pictures for Purpose loopt t/m 30 maart 2023. Kijk hier voor meer informatie.

INSPIRATIE

Back to top