Overslaan en ga direct naar de inhoud

Hoe kies je de juiste kleur voor jouw interieur?

Pure & Original, Lavender Bush, Classico chalk-based paint. Fotografie: Margaret de Lange
Pure & Original, Lavender Bush, Classico chalk-based paint. Fotografie: Margaret de Lange

Het kiezen van de perfecte verfkleur voor je interieur kan een uitdagende taak zijn. Geef je de voorkeur aan ingetogen tonen of levendige kleurenpaletten? Hoe kan het dat een kleur er op het inspiratieplaatje zo anders uitziet dan op de muur? De uiteindelijke uitstraling van een verfkleur wordt sterk beïnvloed door de lichtinval en de andere kleuren in de ruimte. Pure & Original deelt waardevolle tips and tricks om de juiste kleur te kiezen die perfect past bij jouw stijl.

Het type licht in de ruimte heeft een significante invloed op hoe de kleur wordt waargenomen. Het natuurlijke licht in een ruimte varieert sterk, afhankelijk van de blootstelling aan de zon. Gebieden die direct zonlicht ontvangen, kunnen er compleet anders uitzien dan delen die in de schaduw liggen, zelfs als ze zijn geschilderd in dezelfde kleur.
Bovendien evolueert het licht gedurende de dag en de seizoenen, wat een aanzienlijke invloed heeft op hoe kleuren worden waargenomen. Om precies te zien wat de invloed van licht is in een bepaalde ruimte is het raadzaam om gedurende de dag op verschillende momenten te kijken wat licht doet met een kleur.

Pure & Original, Blue NA. Fotografie: Margaret de Lange
Pure & Original, Blue NA. Fotografie: Margaret de Lange
Pure & Original, Dragon Fruit Licetto. Fotografie: Margaret de Lange
Pure & Original, Dragon Fruit Licetto. Fotografie: Margaret de Lange

Waar moet je op letten bij het kiezen van een verfkleur?
- Kies een kleur die past bij de ruimte en bij jouw persoonlijkheid. Door geen trends te volgen heb je langer plezier van je keuze én ben je ook nog eens duurzaam bezig. 
- Selecteer de kleur in de ruimte zelf: op de site van Pure & Original kun je alle kleuren digitaal bekijken. Bezoek de Ster Dealers van Pure & Original voor A5 stalen en/of een kleurenkaart
- Bekijk de kleur op de muur gedurende de hele dag om er zeker van te zijn dat deze tijdens alle lichtomstandigheden tot zijn recht komt. Een goede manier om dit te doen is door een sample van de kleur op de muur te hangen en op verschillende momenten van de dag te kijken wat het licht doet met de kleur.

Voor persoonlijk en deskundig advies en meer informatie kun je altijd terecht bij de Pure & Original verkooppunten. Heb je de juiste kleur gevonden en ga je zelf aan de slag? Pure & Original deelt handige instructievideos voor het aanbrengen van de verschillende soorten structuren verf. Bekijk deze video’s en download gemakkelijk alle informatie met betrekking tot ondergronden, voorbereiding en droogtijden op de website. pure-original.com

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top