Overslaan en ga direct naar de inhoud

Rust en stilte: Mexico

Casona Sforza
Casona Sforza

Weg van alle drukte, weg van al het lawaai, weg van de grote stad. Dit is waar we vaak van dromen. Residence presenteert de serie 'rust en stilte', plekken om te genieten van de natuur, kunst, onvergetelijke diners en slaapplekken in alle rust en stilte om weer de broodnodige inspiratie op te doen. 

We beginnen bij de ruige kust rond Puerto Escondido aan de Stille Oceaan van Mexico. Dit gebied heeft zich ontwikkeld tot een van de hotspots voor de surfer en de liefhebber van ongerepte stranden. Casona Sforza is het geesteskind van Ezequiel Ayarza Sforza, die de verarmde lokale bevolking een nieuw leven wilde geven.

Samen met de beroemde Mexicaanse architect Alberto Kalach ontwierp hij een schitterend hotel met slechts elf suites. De architectuur is verbluffend. De suites zijn gebouwd als een soort gewelfde ruimtes die aan twee zijden open zijn. Dit om optimaal gebruik te maken van de zeebries. De meubels en al het textiel zijn vervaardigd door lokale ambachtslieden: tapijten uit Teotitlán del Valle; hangmatten, stoelen en gordijnen uit Yucatán en palmlampen van Veracruz. Chef-kok Oliver Martínez serveert zowel regionale favorieten, zoals mole oaxaqueño, als fusiongerechten, zoals ceviche in Nikkei-stijl. Dagelijkse activiteiten omvatten onder andere holistische massages, privé-surfsessies en walvissen spotten. Dat alles wel alleen voor volwassenen. Alle opbrengsten van het hotel gaan naar de inwoners van het nabijgelegen Pueblo del Sol.

Meer informatie of een kamer boeken in Casona Sforza? Dat kan hier.

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Walter W.C. de Vries

Back to top