Overslaan en ga direct naar de inhoud

De meest luxe sparesorts buiten Europa

La Selva Jungle Lodge in Ecuador.
La Selva Jungle Lodge in Ecuador.

Wegdromen bij deze geweldige, luxe sparesorts op bijzondere locaties. Wij selecteren drie resorts in Kenia, Ecuador en Indonesië waar jij helemaal tot rust komt.

The Legian, Indonesië
Al eeuwen, voordat de woorden ‘spa’ en ‘wellness’ trend werden, is het geven en krijgen van een massage onderdeel van het dagelijks leven van de Balinees. Mannen en vrouwen masseren elkaar na een dag hard werken niet alleen om spierklachten weg te werken, maar ook om te ontspannen. De eerste buitenlanders die de fantastische massages van de Balinezen ‘ontdekten’ waren de surfers in de jaren vijftig. Na uren in het water te hebben gelegen op zoek naar de perfecte golf kwamen ze erachter dat een massage hen snel weer op de been bracht. Een van de fraaiste designspa’s is die van The Legian Bali.

Je zult merken dat in tegenstelling tot de westerse massagetechnieken de Balinese een stuk steviger is en diep op de spieren inwerkt. Ook de boreh, hun traditionele verwarmende scrub, mag je zeker niet overslaan. Van top tot teen word je ingepakt in een pasta van kruiden en specerijen die de bloeddoorstroming en soepelheid van de huid bevorderen. Een fijnere plek waar zon, zee en strand samenkomen voor een spabehandeling of yogasessie kun je je niet voorstellen.

Hier boek je het resort

The Legian, Indonesië
The Legian, Indonesië

La Selva Jungle Lodge, Ecuador
Aan de voet van de vulkanen van het Andesgebergte ligt midden in de jungle van Ecuador, aan een zijtak van de Napo-rivier, La Selva Jungle Lodge. Vanaf de hoofdstad Quito ben je er in bijna vijf uur reizen, waarvan het laatste deel over de Napo-rivier gaat. Vanuit de lodge kun je fantastische trektochten door de schitterende wildernis van het tropisch regenwoud maken of kanotochten over de vele zijstromen van de machtige rivier.

Na deze inspanningen kun je tijdens een massage in een traditioneel houten paviljoen relaxen met zicht op het water en de vele tinten groen van de wildernis. Het is bijna vanzelfsprekend dat alle daarbij gebruikte producten zijn gemaakt met producten uit de directe omgeving, van de lavastenen tot de diverse oliën en crèmes. Probeer zeker een facial met een masker vervaardigd van yucca, ook wel cassave. Onder het gekwaak van kikkers en af een toe een lokroep van een kaketoe is het niet moeilijk om tijdens de daaropvolgende massage heerlijk weg te dromen.

Hier boek je het resort

La Selva Jungle Lodge, Ecuador
La Selva Jungle Lodge, Ecuador.

ol Donyo Lodge, Kenia.
In de Chyulu-heuvels ligt de 110.000 hectare grote Mbirikani Group Ranch, die eigendom is van vierduizend Masai. Midden in dit park bevindt zich de super-de-luxe ol Donyo Lodge met slechts zeven suites, elk met een enorm terras met een plunge pool vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op de Keniaanse wildernis. Naast de gebruikelijke jeepsafari’s kun je ook lange trektochten maken te voet of met een paard. Verwerk de vele indrukken die je daarbij hebt opgedaan met een yogasessie of een massage in hun spapaviljoen.

En voor nog meer privacy: je eigen suite kan in enkele tellen worden omgebouwd tot een heuse spa-suite. Vanaf je terras zie je tijdens je massage met een beetje geluk olifanten en giraffen langs komen wandelen. Geniet erna van een schitterende zonsondergang met de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro als decor.

Hier boek je het resort

ol Donyo Lodge, Kenia.
ol Donyo Lodge, Kenia.

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Walter W.C. de Vries

Back to top