Overslaan en ga direct naar de inhoud

Just imagine Prinsengracht 548


De eerste eigenaar was Cornelis Ernst van Buuren, een baptist en ondernemer. Hij bouwde het pakhuis van 43 meter diep en 5 meter breed, waardoor het nu een van de diepste gebouwen aan de Prinsengracht is. Aan het begin van de 20e eeuw werd de wijnfamilie Mähler Besse eigenaar en diende het pakhuis als wijnopslag. Tegenwoordig is het grachtenpand de comfortabele woning van een jonge, ondernemende familie. Zij zijn erin geslaagd om modern comfort te combineren met een ‘bohemian’ uitstraling, wat het huis veel extra karakter geeft. Hier treft u een privélift, diverse slaapkamers en badkamers, een royaal dakterras naast de woonkeuken, het gasten appartement, de pianokamer en als blikvanger de rode bibliotheek met zijn monumentale balken en originele windas.Het historische centrum van Amsterdam is aangemerkt als Unesco-werelderfgoed, maar dit maakt het zeker niet tot een saai deel van de stad. Een korte wandeling langs de gracht brengt u naar het Anne Frankhuis of het Koninklijk Paleis op de Dam. Daarnaast vindt u om de hoek musea (waaronder de Rijks- & Van Gogh). Gaat u liever winkelen in de chique PC Hooftstraat of sporten in het Vondelpark? De keuze is aan u. Mocht u het centrum willen verlaten, dan is de Amsterdamse ringweg A10 snel bereikbaar in verschillende richtingen. Het parkeren van uw auto is geen probleem. Er is een 24/7 beveiligde parkeergarage naast de deur.

Pakhuis:

Begane grond:
Entree, kantoor (55 m2) met toegang tot de woning, lift en trap, speelkamer, dames en heren toilet en de mooie pianokamer met hoge plafonds. Hier vallen de grote marmeren schouw van de open haard en de visgraat parketvloer op. Een dubbele open trap loopt omhoog naar de tussenverdieping. Vanuit de aangrenzende patio tuin zijn zowel de straat, de zijingang als het aangrenzende studio gasten appartement bereikbaar.

1ste verdieping:
Deze verdieping bestaat uit 2 slaapkamers met elk een eigen badkamer (toegankelijk vanaf de 2e verdieping) en een woonkamer/tv kamer met een aangrenzende keuken, bereikbaar vanuit de pianokamer.2de verdieping:
Overloop, woonkamer met prachtig balkenplafond en direct uitzicht op de Prinsengracht, hal met toilet, technische ruimte, woonkeuken met mooie oude tegels en marmeren aanrecht, bijkeuken en berging, direct grenzend aan het weelderige groene dakterras, dat ruim 80 m2 meet!3de verdieping:
De rode bibliotheek met open vide valt op. Niet alleen vanwege de kleur en de hoogte, maar vooral vanwege de monumentale balken en de originele windas. Hier kunt u de geschiedenis van het gebouw het meest ervaren. Een marmeren schouw/open haard maakt de ruimte compleet. Een gezellige plek om een boek te lezen of naar muziek te luisteren.4e verdieping:
Deze bovenste verdieping met veel ramen (daglichttoetreding) is multifunctioneel. Een open ruimte aan de voorzijde geeft toegang en uitzicht tot de rode bibliotheek. Deze verdieping heeft ook een slaapkamer, badkamer en balkon. Ideaal voor een au pair of tienerkind.Studio appartement:
Gelegen op de begane grond, naast de Prinsengracht 548, ligt dit appartement met een eigen ingang vanaf de Prinsengracht (PG 550). Een keuken, woon/slaapgedeelte en badkamer maken het ideaal als gastenverblijf.De Prinsengracht 548 is zeker een uniek pand met een rijke historie. Een fraai pakhuis van 43 meter diep, gelegen op 360 m2 eigen grond in het centrum van de stad. De voorzijde van het pand heeft een prachtige bakstenen gevel, met opvallende 'Amsterdams rode' houten panelen. Aan de achterzijde gezien is het oranje pannendak - harmonisch - complementair aan de wit gestuukte gevels. En ramen. Veel ramen!

Maar wat valt het meest op? Rust en privacy. Mogen we een goed glas wijn uit de collectie van de familie Mähler Besse in de bibliotheek of op het dakterras voorstellen?

Meer informatie: www.prinsengracht548.amsterdam.

Back to top