Overslaan en ga direct naar de inhoud

Louis Vuitton komt met koffietafelboek met werk van Virgil Abloh

Virgil Abloh. Foto: Bogdan Chilldays Plakov.
Virgil Abloh. Foto: Bogdan Chilldays Plakov.

De modewereld werd eind vorig jaar opgeschrikt door het plotselinge overlijden van modeontwerper Virgil Abloh. Louis Vuitton, waar Abloh creative director was, komt nu met een prachtig koffietafelboek met het werk van de ontwerper.

Virgil Abloh vocht sinds 2019 in stilte tegen een zeldzame vorm van kanker die hij eind 2022 heeft verloren op 41-jarige leeftijd. Hij was oprichter van streetwearlabel Off-White en artistiek directeur bij de mannenlijn van Louis Vuitton.  

Louis Vuitton: Virgil Abloh laat zien wat er sinds zijn aanstelling bij Louis Vuitton is veranderd bij het modehuis: op het gebied van diversiteit, empowerment en inclusiviteit. In het boek krijg je een intiem portret ‘van een man die geboren is om grenzen te verleggen’. Ook zie je de acht door de modeontwerper gemaakte collecties en shows. In totaal zijn er 320 iconische afbeeldingen te zien.

A-list
Anders Christian Madsen heeft de teksten voor het boek geschreven, passend, omdat hij veel met Abloh heeft samengewerkt. Hij prijst hoe hij te werk is gegaan: ‘Als zwarte creatieveling zonder formele opleiding in de mode en zonder lijst van gevestigde modehuizen op zijn cv. Hij zag zichzelf als een infiltrant in de mode: een echte buitenstaander die een baanbrekende figuur zou worden.’

Alle hoogtepunten van zijn werk bij Louis Vuitton zijn meegenomen in het boek. Ook Naomi Campbell, Kendall Jenner, Luka Sabbat en Kid Cudi hebben meegewerkt aan het boek.

Assouline brengt het boek voor Louis Vuitton uit met twee verschillende covers. De eerste cover is uit de lente-zomer 2022 show in Miami. Het andere artwork zijn sportcartoons van kunstenaar Reggieknow, die heeft gewerkt voor de lente-zomer 2021-show van Louis Vuitton.

Het boek is vanaf 15 september te koop.

Sportcartoons van kunstenaar Reggieknow.
Sportcartoons van kunstenaar Reggieknow.
Cover uit de lente-zomer 2022 show in Miami.
Cover uit de lente-zomer 2022 show in Miami.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top