Overslaan en ga direct naar de inhoud

Hotspot: restaurant Visque breidt uit met winkel

Visque, viswinkel.
Visque, viswinkel.

In Amsterdam-Zuid, op de hoek van de Koninginneweg en de Willemsparkweg, zit restaurant Visque. Een parel voor de visliefhebbers en pescotariërs onder ons. 

De oprichters en broers Menno en Bastiaan Beijer zijn er in geslaagd om een fijne sfeer neer te zetten, ongedwongen, maar ook strak en goed geregeld, is het motto. Dit merk je direct zowel in het restaurant boven waar je terecht kunt voor klassiekers als coquilles, sliptong of signature dish Tuna Wellington, als beneden in het souterrain. Chef Menno Beijer hanteert de simpele Franse keuken maar zorgt wel voor een persoonlijke touch. De kaart is nooit precies hetzelfde omdat de heren per dag met de meest verse producten willen werken. 

In het souterrain vinden we een stijlvolle oester- en cocktailbar. Hier kun je terecht voor een goed glas wijn, een cocktail, bar bites en natuurlijk een mooie schaal oesters, uit eigen bassin met keuze uit vier verschillende soorten oesters.

Visque oesters
Visque oesters.

Naast het restaurant heeft Visque nu ook een zaak waar je de meest verse producten scoort om zelf klaar te maken of meteen uit het vuistje kunt nuttigen. De vitrine ligt vol vers (gemaakte) producten. We noemen een haring, broodjes, curry's, soepen en pasta's. Elke donderdag en vrijdag komt om 05.00 's ochtends iemand verse sushi rollen. Kortom heerlijke gerechten en een super fijne sfeer. 

Visque de winkel
Visque de winkel.
Visque de winkel
Visque de winkel

Wil je reserveren of meer informatie? klik dan hier.

Residence kan commissie verdienen met links op deze pagina, uiteraard selecteren wij alleen producten die wij zelf ook fantastisch vinden. Lees hier hoe dat werkt. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top