Overslaan en ga direct naar de inhoud

Sinds 1968 maakt VOLA iconische kranen met duurzaamheid als kernwaarde

VOLA 590H in de kleur 06, lichtgroen. Fotografie: VOLA
VOLA 590H in de kleur 06, lichtgroen. Fotografie: VOLA

In 1968 introduceerde VOLA de iconische moderne kraan aan de wereld. Sindsdien is er veel veranderd, met stijgende consumptie en slinkende grondstoffen, maar met de wetenschap dat een goed ontwerp van generatie op generatie kan en moet worden doorgegeven. De originele ontwerpen blijven de belichaming van de moderne kraan.

Het ontwerp is nooit veranderd, alleen de binnenkant is bijgewerkt om de levensduur te verlengen. Maar de producten zijn nog maar het begin. VOLA's verhalen raken elk aspect van het leven, van huizen tot openbare ruimtes, van gedeelde tijd tot momenten die je alleen doorbrengt. Het overspant generaties en strekt zich uit naar de toekomst.

 

VOLA 590H in de kleur 06, lichtgroen. Fotografie: VOLA
VOLA 590H in de kleur 06, lichtgroen. Fotografie: VOLA
VOLA 590H in de kleur 02, grijs. Fotografie: VOLA
VOLA 590H in de kleur 02, grijs. Fotografie: VOLA

Hoe is het VOLA gelukt om voorop te blijven lopen op het gebied van design?
Het begint allemaal met de Deense designtraditie, die de kern vormt van alles wat ze doen. Deze invloed is over de hele wereld voelbaar, bewonderd om de pure vormen, eerlijke materialen en respect voor vakmanschap en duurzaamheid. In elke Deense familie is er minstens één Deense designklassieker geërfd van ouders of grootouders, doorgegeven van generatie op generatie.

Deense manier van leven
Naast dit opmerkelijke erfgoed wordt VOLA ook gedreven door de intrinsieke relatie met de Deense manier van leven, waar betekenis en doel integraal zijn. De Denen hebben een doordachte benadering van het dagelijks leven, geworteld in een gevoel van traagheid. VOLA richt zich op de kwaliteit, betekenis en werkelijke waarde van dingen, verwijdert overtolligheid en pleit voor een eenvoudige manier van leven. Het gaat over de zoektocht naar vervulling; of het nu thuis, op het werk of in de dagelijkse bezigheden is. Interessant is dat deze houding, die door de Denen als vanzelfsprekend wordt beschouwd, nu wordt nagestreefd in andere landen.

Eeuwig en duurzaam
Misschien wel het belangrijkste is dat VOLA's aanpak wordt bepaald door hun houding ten opzichte van duurzaamheid en een lange levensduur. De ontwerpen zijn tijdloos, maar echte levensduur gaat veel verder dan het uiterlijk van een product. Het unieke modulaire systeem, waarbij alle producten kunnen worden geconfigureerd om in elke ruimte en elk ontwerp te werken, is een integraal onderdeel van de filosofie. Door vast te houden aan de originele ontwerpen kunnen ze onderdelen leveren voor alles dat sinds 1968 is gemaakt. Bij VOLA is niets verouderd - alles kan worden gerepareerd en ze brengen alleen nieuwe producten uit als ze er zeker van zijn dat er echt behoefte aan is. Het is misschien niet altijd de gemakkelijkste manier, maar voor VOLA is het de enige manier.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met VOLA.

 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top