Overslaan en ga direct naar de inhoud

Kunst en interieur komen samen bij de tentoonstelling over design en erfgoed in Maarssen

De tentoonstelling is te zien in Buitenplaats Doornburgh in Maarssen.
De tentoonstelling is te zien in Buitenplaats Doornburgh in Maarssen.

Op 18 maart opent Vorm aan de Vecht op Buitenplaats Doornburgh in Maarssen. In het voormalige klooster tussen Utrecht en Amsterdam is werk van ruim 65 ontwerpers, fotografen, kunstenaars en modeontwerpers als Jan Taminiau, Iris van Herpen en Stefan Scholten te zien.

Nicole Uniquole is curator van de tentoonstelling. Volgens haar reflecteert deze tentoonstelling op de bijzondere geschiedenis van de buitenplaats. ‘De 17-eeuwse elite bouwden hun buitenhuizen aan de Vecht om zich hier ’s zomers te verpozen. Deze tentoonstelling presenteert het erfgoed van de buitenplaats naast hedendaags design. Zo vertellen we het verhaal van deze bijzondere locatie en ontstaat er ook door de getoonde kunst en design ook een verrassend perspectief op de toekomst.’ 

Kunst in Maarssen

Zo is er werk te zien van interieurontwerper Stefan Scholten. Hij werd bekend door zijn werk met marmer. Ook Richard Hutten heeft werk beschikbaar gesteld. Een ontwerper die humor met design combineert. Naast hen, zijn ook toonaangevend modeontwerpers als Jan Taminiau en Iris van Herpen te zien in de tentoonstelling Vorm aan de Vecht.

Valentino voor Moncler. Foto: Suzanne Jongmans.
Valentino voor Moncler. Foto: Suzanne Jongmans.
Foto: Michael Hermann.
Foto: Michael Hermann.

In totaal zijn er 65 ontwerpers die hebben meegewerkt aan de tentoonstelling, waarvan enkele als artist in residence tijdelijk in het klooster wonen.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Curator Nicole Uniquole geeft alvast inzicht in hoe het eruit gaat zien: ‘De deelnemende makers putten inspiratie uit de plek. Studio Stefan Scholten maakten een het tentoonstellingsontwerp dat gebaseerd is op de markante architectonische uitgangspunten van het klooster. In nauwe samenhang met de inrichting en styling door Maarten Spruyt ontstaat een gezamenlijk kunstwerk.’

Vorm aan de Vecht is van 18 maart t/m 254 september 2022 te zien op Buitenplaats Doornburgh. Kijk hier voor meer informatie.

Tekst: Roel Janssen

INSPIRATIE

Back to top