Overslaan en ga direct naar de inhoud

Wonen aan het water in Leimuiden

Veel woningen in dit unieke project liggen direct aan het water.
Veel woningen in dit unieke project liggen direct aan het water.

Wonen te midden van de natuur en omringd door water? Het kan in het unieke, eigentijdse nieuwbouwproject Nieuwe Rede in Leimuiden. De woningen hebben een prachtige, volledig natuurlijke ligging en zijn daarnaast stuk voor stuk bijzonder comfortabel en vol karakter. Op 26 maart start de verkoop van fase 2a.

Natuurlijker kunt u bijna niet wonen: Nieuwe Rede ligt op een dijk, aan de rand van een van ’s lands eindeloze en altijd pittoreske polders. Alle woningen zijn voorzien van ruime tuinen en de meeste liggen aan het doorgaande vaarwater, het haventje of het binnenwater. Een deel van de woningen ligt direct aan de uitgestrekte polder, op het zuiden, met weids uitzicht en weergaloze vergezichten. De overstekken, terrassen en de lage, licht ogende bebouwing dragen bij aan het buitengevoel. De natuurlijke oevers aan de ringvaartzijde, de stijlvolle bomen en hagen en het park in het midden van de wijk doen de rest.

In de grote ruimtes zorgen de vele riante raampartijen voor bijzonder veel natuurlijke lichtinval.
In de grote ruimtes zorgen de vele riante raampartijen voor bijzonder veel natuurlijke lichtinval.

Natuurlijke uitstraling

In dit unieke woonproject worden verschillende woningen gerealiseerd. Zo zijn er vrijstaande woningen, twee-onder-een-kapwoningen en enkele rijwoningen. In de architectuur is bij alle woningtypen rekening gehouden met de algehele, natuurlijke uitstraling van de nieuw te verrijzen wijk. Huizen met platte daken worden afgewisseld met woningen waarvan de royale dakkappen een flauwe helling volgen.

Ambachtelijk en duurzaam

Voor de realisatie van deze unieke, karakteristieke woningen is uiteraard gekozen voor duurzame materialen en dito afwerking. Zo bestaan de gevels uit ambachtelijk metselwerk, wat zorgt voor een tijdloze, klassieke en toch frisse, moderne uitstraling. Verder is er gekozen voor duurzaam FSC-hout, voor gedeeltes van de gevels en voor de walbeschoeiing, die daardoor jaren mee zullen gaan. Ook zijn de woningen voorzien van duurzame gasloze installaties, waardoor ze vrijwel energieneutraal zijn.

Zo kan elke woning door middel van extra zonnepanelen in haar eigen energiebehoefte voorzien. Een bodemwarmtepomp zorgt ervoor dat natuurlijke koude en warmte via vloerverwarming en -koeling de woningen het hele jaar voorzien van een behaaglijke temperatuur. En uiteraard zijn de woningen optimaal geïsoleerd, maar dan wel in combinatie met een uniek ventilatiesysteem dat zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Nieuwe Rede is een eigenzinnige, moderne woonwijk met fantastische vergezichten.
Nieuwe Rede is een eigenzinnige, moderne woonwijk met fantastische vergezichten.

Toekomstbestendig

Nieuwe Rede staat voor een nieuwe plek, voor een nieuwe (thuis)haven. Een thuis, waar u volledig tot rust komt. Vrijwel alle woningen bieden daarbij de mogelijkheid tot gelijkvloers wonen, zodat u er ook in de toekomst met veel plezier kunt verblijven. Wonen in Nieuwe Rede wil zeggen: genieten van rust en natuur, nu én later.

Meer informatie over deze prachtige woning vind je op Nieuwe Rede

UITGELICHT

Back to top