Overslaan en ga direct naar de inhoud

Alice Ronchi transformeert de bekende Vipp pedaalemmer in een kunstzinnig statement

Alice Ronchi in haar atelier. Fotografie: VIPP
Alice Ronchi in haar atelier. Fotografie: VIPP

Het product waarmee het tachtig jaar geleden allemaal begon: de pedaalemmer. Het Deense merk Vipp ontstaat in 1939 wanneer Marie Axelsen haar man, Holger Nielsen, vraagt ​​om een afvalbak te maken voor haar kapsalon. Na al deze jaren krijgt dit iconische design een bijzondere twist door een samenwerking met de Italiaanse kunstenaar Alice Ronchi.

Het project genaamd "The Magnetic Edition" verandert een alledaags object in een speels en kunstzinnig statement. Alice Ronchi, een getalenteerde kunstenaar uit Milaan, heeft een serie magnetische vormen ontworpen die op maat zijn gemaakt voor de Vipp pedaalemmer. Geïnspireerd door de organische vormen van zeewier, creëert Ronchi een fascinerend spel van vormen en kleuren. De kunstenaar heeft opzettelijk het spiegelende oppervlak bedacht om de magneten te laten lijken alsof ze ondergedompeld zijn in de buitenkant van de prullenbak, net zoals zeewier naadloos in het water drijft. Ronchi's ontwerp nodigt uit om de pedaalemmer aan te passen naar eigen inzicht, waardoor een gepersonaliseerd stuk ontstaat.

Fotografie: Vipp
Fotografie: Vipp
Fotografie: Vipp
Fotografie: Vipp
Fotografie: Vipp
Fotografie: Vipp

"Het weggooien van iets in de prullenbak is vaak een instinctieve handeling. Daarom wilde ik extra aandacht besteden aan dit functionele object, dat meestal opgaat in zijn omgeving. Door op maat gemaakte magneten toe te voegen, wordt het een deel van je inrichting en niet alleen iets wat je in de hoek zet", legt Alice uit. Zo ontstaat iets dat zowel praktisch als artistiek is. Voor liefhebbers van design en kunst is "The Magnetic Edition" een musthave item dat niet alleen een statement maakt in huis, maar ook een kunstwerk is om van te genieten.

Met haar achtergrond in de beeldhouwkunst en haar streven naar verwondering, heeft Alice Ronchi een uniek perspectief naar de wereld van design gebracht en doorvertaald in haar samenwerking met Vipp. De traditionele Vipp pedaalemmer is niet langer meer alleen een prullenbak, maar een waardevol object wat gezien mag worden. vipp.com

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Bobby Bo Stips

Back to top