Overslaan en ga direct naar de inhoud

Dit doet Arte allemaal aan duurzaamheid

Arte duurzaamheidsrapport

Bij Arte vinden ze het natuurlijk belangrijk dat behang mooi is, en daarnaast geven ze ook om de aarde. Daarom is het bedrijf sinds vorig jaar CO2-neutraal. Ze proberen hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en kregen er vorig jaar een CO2-neutraal certificaat voor.

Maar er is meer waar Arte zich dit jaar voor gaat inzetten, zo is te lezen in het duurzaamsheidsverslag van het bedrijf in high-end muurbekleding. We delen enkele passages uit het verslag.

‘Arte is terecht trots vandaag volledig CO2-neutraal door het kleurrijke interieurleven te gaan’, is te lezen in het verslag. ‘Alle mogelijke maatregelen worden genomen om de impact aan de basis te reduceren, de restuitstoot wordt gecompenseerd door investering in duurzame en 100%-gecertificeerde klimaatprojecten die dicht aanleunen bij haar product.’

Groene inkt

Zo is de inkt bij Arte uitsluitend water gedragen, dit wil zeggen dat voor het aanmaken van inkt en/of het reinigen van materiaal geen giftige of milieubelastende materiaal nodig is. Daarnaast is bij de verpakking van lijm gekozen voor volledig recyclebare emmers. 

‘Verder borduurt Arte continu voort op haar grote sterkte: haar materialenmix. Een groot deel van de collecties is namelijk gebaseerd op natuurlijke materialen zoals waterhyacinten, bananenbladeren, katoen, mica, zijde, wol, jute, schelpen, grassen etc. Grondstoffen uit de natuur die een verfijnde afwerking combineren met een proper geweten.’

Papier waar Arte mee werkt is allemaal FSC-gecertificeerd en wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen (30% van het jaarverbruik).

Het complete duurzaamheidsverslag van Arte is hier te lezen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Arte

INSPIRATIE

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Back to top