Overslaan en ga direct naar de inhoud

De beste keramiekwinkels voor keramiek servies door heel Nederland

Mia Karlova Galerie.
Mia Karlova Galerie.

Ook zoveel liefde voor keramiek? Dat komt goed uit. Wij selecteren de beste keramiekwinkels voor keramiek servies door heel Nederland.

Cor Unum, ’s-Hertogenbosch
Kwaliteitskeramiek, daar staan ze om bekend bij Cor Unum in Noord-Brabant. Het keramiekhuis werkt samen met (inter)nationale designers en kunstenaars om het meest bijzondere servies en keramieken kunstwerken te ontwerpen. Enkele bekende ontwerpers voor Cor Unum zijn Bas van Beek met zijn moderne tulpenvazen en Patrick Hartog met vazen voor buiten.

Vughterstraat 270 in ’s-Hertogenbosch. Bekijk het hier.

Mia Karlova Galerie, Amsterdam
In Amsterdam is vanaf 21 april de expositie 'Common Language' te zien in Mia Karlova Galerie. Daarin worden verschillende keramieken kunstwerken geëxposeerd onder de naam ‘Common Language’. Onder de werken ook keramiek van Voznicki, een kunstenaar uit Lviv, Oekraïne. Zij wonen sinds de oorlog van Oekraïne in Nederland en laten nu hun werk zien in de galerie. Er is ook werk van de Nederlandse kunstenaar Françoise Jeffrey en Jan Ernst te zien en te koop in de galerie.

Prinsengracht 510 in Amsterdam. Bekijk het hier.

Mia Karlova Galerie: Flux Mirror van Jan Ernst.
Mia Karlova Galerie: Flux Mirror van Jan Ernst.
Voznicki voor Mia Karlova Galerie.
Voznicki voor Mia Karlova Galerie.

Motel a Miio, Utrecht
Motel a Miio is een van oorsprong Duits label dat in 2017 opgericht is door Anna von Hellberg en Laura Castien. Samen willen ze Portugees keramiek beschikbaar maken voor iedereen.

In Europa is Motel a Miio niet nieuw, er zijn al 13 andere winkels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In Nederland is Motel a Miio sinds eind 2021 gevestigd in de 9 Straatjes in Amsterdam en sinds kort is er een nieuwe winkel in Utrecht geopend.

Oudegracht 135 in Utrecht. Bekijk het hier.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

t Japanse Winkeltje, Amsterdam
In hartje Amsterdam vind je sinds 1976 't Japanse Winkeltje. De winkel staat vol Japans design in de vorm van keramiek, handgemaakt papier, kalligrafie, lampen, boeken en kimono's. Het keramiek is veelal handgemaakt en ook te koop in hun online shop.

Nieuwezijds Voorburgwal 177 in Amsterdam. Bekijk het hier

Kitsch Kitchen Brandstore, Amsterdam
Interieurlabel Kitsch Kitchen is de samenwerking aangegaan met Studio ROOF. Ze maken beiden speelse en vrolijke interieuritems, waaronder keramiek. Helemaal leuk: tot 31 mei is er een expositie van het Mexicaanse aardewerk atelier Manos Que Ven te zien.

Haarlemmerdijk 48 in Amsterdam. Bekijk het hier.

atelier Manos Que Ven
Atelier Manos Que Ven.
Kitsch Kitchen.
Kitsch Kitchen.

Van Dijk & Ko, Amsterdam
In Amsterdam-Noord vind je Van Dijk & Ko, een reeks loodsen waar je brokante items vindt. Uiteraard veel meubels en antiek, maar ook keramiek. Zo is een groot deel van de winkel bestemd voor vintage schalen en vazen.

Papaverweg 46 in Amsterdam. Bekijk het hier.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top