Overslaan en ga direct naar de inhoud

Hotspot: Utrecht is een servieswinkel met Portugees keramiek rijker

Motel a Miio is er nu ook in Utrecht.
Motel a Miio is er nu ook in Utrecht.

Op zoek naar keramiek uit Portugal? Dat kun je sinds kort ook terecht in hartje Utrecht. Motel a Miio heeft daar namelijk onlangs haar tweede Nederlandse winkel geopend.

Motel a Miio is een van oorsprong Duits label dat in 2017 opgericht is door Anna von Hellberg en Laura Castien. Samen willen ze Portugees keramiek beschikbaar maken voor iedereen.

In Europa is Motel a Miio niet nieuw, er zijn al 13 andere winkels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In Nederland is Motel a Miio sinds eind 2021 gevestigd in de 9 Straatjes in Amsterdam en sinds kort is er een nieuwe winkel in Utrecht geopend.

Motel a Miio nu ook in Nederland

De collectie bestaat uit met handbeschilderd keramiek uit Portugal. Uiteenlopend van servies, kopjes, schalen, vazen, plantenpotten en accessoires.

‘Sommige kopjes worden ingegoten, sommige borden en schalen worden op de pottenbakkersschijf gedraaid’, vertelt Anna von Hellberg over het maakproces van de items. ‘Het glazuur maakt het zo bijzonder: de lichte tinten met hun spikkels en onregelmatigheden, de dikke strepen die ontstaan door verschillende kleurbladen. Elk deel komt net iets anders uit de oven. En toch past alles op de een of andere manier bij elkaar.’

Joao vaas, Blue Dots. 49 euro.
Joao vaas, Blue Dots. 49 euro.
Joao vaas, Blue Orange. 69 euro.
Joao vaas, Blue Orange. 69 euro.

Ook vind je in de collectie João vazen. Dit zijn organisch gevormde vazen verkrijgbaar in verschillende kleuren en formaten.

Meer informatie? Bekijk hier de website van Motel a Miio. 

Tekst: Roel Janssen

INSPIRATIE

Back to top