Overslaan en ga direct naar de inhoud

BRAFA 2023 dit kun je allemaal verwachten

Een bezoeker tijdens de vorige editie van BRAFA 2022. Fotografie: Fabrice Debatty.
Een bezoeker tijdens de vorige editie van BRAFA 2022. Fotografie: Fabrice Debatty.

Kunstliefhebbers verzamelen! De 68e editie van de internationale kunst- en antiekbeurs BRAFA Art Fair staat voor de deur. Van 29 januari tot en met 5 februari tonen 130 kunsthandelaars oude, moderne en hedendaagse kunst. 

Na een succesvolle 2022 editie is één van de oudste kunstbeurzen ter wereld weer terug. 8 dagen lang zal de kosmopolitische hoofdstad van Europa in het teken staan van 'schone kunsten', antiek en design. BRAFA staat bekend om de gastvrije sfeer, de ideale plek om je onder te laten dompelen in de kunst- en antiek wereld. Daarnaast heeft Brussel eindeloos veel gastronomische hoogstandjes en kun je er heerlijk vertoeven in één van de vele hotels of B&B's en dat alles op maar 2 uur afstand van Amsterdam. Kortom het bezoeken meer dan waard. Residence tipt hier alvast interessante kunstenaars en galeries die aanwezig zullen zijn op de beurs.

Ohne Titel door Heinz Mack

Feest der kleuren
Heinz Mack (1931) is een van de oprichters van de Zero-groep, een Duitse kunstenaarsgroep voor moderne kunst. Hij maakte het kleurrijke schilderij Ohne Titel (Chromatische Konstellation) in 2021 op Ibiza, waar hij zich liet inspireren door de zon in zijn studio. Dit, en meer bijzonder werk van de jaren zestig tot en met het heden, is te zien bij Cortesi Gallery.
cortesigallery.com

antieke vaas 1889 door Emile Gallé.

Spektakelstuk
In Parijs hebben mensen waarschijnlijk hun ogen uitgekeken, en dat kan nu in Brussel opnieuw. Deze sierlijke keramieken vaas met Japans glazuur werd waarschijnlijk tentoongesteld op de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Hij is gemaakt door de beroemde Franse glasmaker en meubelontwerper Emile Gallé (1846-1904), die de vaas voorzag van een enorm kleurrijk jasje vol plantendecoraties met bloemen in email en goud. Tijdens BRAFA te zien bij Dr. Lennart Booij.
booij-arts.com

By the way door Thomas Leroy, 2022.

Raadselachtig 
De Belgische kunstenaar Thomas Lerooy (1981) is bekend door zijn kunstwerken met kenmerken uit het realisme en surrealistische thema’s. De Brusselse galerie Rodolphe Janssen toont zijn canvas By the way uit 2022. Een raadselachtig werk dat je uitdaagt om je eigen verhaal te maken over zijn schilderij.
rodolphejanssen.com

Eiken kast, Paola Buffa, jaren 40.

Italiaanse klasse
Deze kast is ontworpen door de Italiaanse ontwerper en architect Paolo Buffa (1903-1970) en belichaamt het moderne levensgevoel van de jaren veertig. De kast heeft aan de onderkant een golfpatroon dat vroeger gebruikt werd door ontwerpers als Lina Bo Bardi en Carlo Pagani. De kast is gemaakt van eiken met prachtige houtnerven.
morentz.com

Pauw-tiara/broche, Philippe Wolfers,  1902-1903.

BRAFA's topstuk
De art nouveau Pauw-tiara met uitneembare broche uit 1902-1903 van Philippe Wolfers (1858-1929) is een echt topstuk. Het was lange tijd een mysterie wat de herkomst van de broche met opaal was. Hij bleek onderdeel te zijn geweest van een tiara en dankzij een foto in een tijdschrift uit die tijd kon een reconstructie van het pas-stuk worden gemaakt. Een uniek object.
epoquefinejewels.com

Petag Tabriz-ontwerp uit Iran, jaren 30.

Art nouveau-tapijt
Op Duits initiatief werd in 1911 de PETAG-werkplaats in Iran opgericht. Onder leiding van Heinrich Jacoby werden daar tapijten van topkwaliteit geproduceerd. Gemaakt met hoogwaardige wol en met gebruik van natuurlijke, plantaardige kleurstoffen. Hier is een tapijt in art nouveau-stijl uit de jaren dertig te zien.
vrouyr.com

Uiteraard is deze selectie slechts een klein deel van al het moois wat de beurs te bieden heeft. Wil je extra informatie of weten wat er nog meer te zien valt tijdens BRAFA 2023? klik dan hier.

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Redactie

Back to top