Overslaan en ga direct naar de inhoud

Gespot: vanuit Londen en Milaan creëert VKD Jewels een nieuwe juwelenlijn

Gouden bloemvormige oorclips van René Boivin. Parijs, circa 1950.
Gouden bloemvormige oorclips van René Boivin. Parijs, circa 1950.

Vanuit Londen en Milaan creëert VKD Jewels een nieuwe juwelenlijn, geïnspireerd door de geschiedenis en het design van hun vintage collectie.

Juwelen zijn voor Aimée en Fleur van Kranendonk Duffels van VKD Jewels altijd een family affair geweest. ‘Onze vader Jan richtte zijn bedrijf Jan van Kranendonk Duffels op in 1969 in het hartje van Amsterdam. Wij zijn opgegroeid met de meest exclusieve juwelen, zowel thuis aan de keukentafel als tijdens onze reizen en de vele internationale antiekbeurzen, waaronder natuurlijk TEFAF Maastricht als hoogtepunt,’ vertellen de zussen.

Een 18 karaat gouden armband van Camille Bournadet, circa 1940.
Een 18 karaat gouden armband van Camille Bournadet, circa 1940.
Aimée en Fleur van Kranendonk Duffels.
Aimée en Fleur van Kranendonk Duffels.

Sportief en klassiek
Na 25 jaar in het familiebedrijf te hebben samengewerkt, hebben Aimée en Fleur in 2013 de zaak overgenomen en VKD Jewels opgericht. ‘Onze specialiteiten zijn het opbouwen van collecties voor onze internationale klanten variërend van verzamelaars tot museumcuratoren, en het vinden van unieke stukken door onze uitgebreide kennis en de connecties die wij over de jaren hebben gemaakt; allemaal vanuit onze diepe passie voor mooie en bijzondere juwelen van de hoogste kwaliteit.’ Sinds twee jaar werken Aimée en Fleur van Kranendonk Duffels aan een eigen juwelenlijn.

Omdat ze zelf graag ringen dragen en altijd een grote selectie vintage ringen in de collectie hebben, begonnen ze daarmee. ‘Daaruit is deze kleine collectie VKD Design ontstaan. Belangrijk is dat elke ring een sportief, maar ook een klassiek element met zich meebrengt. Een ring moet lekker zitten en draagbaar zijn voor elke dag of een bijzondere gelegenheid.’

Ode aan vakmanschap
Omdat de zussen voornamelijk gespecialiseerd zijn in vintage Franse, Amerikaanse en Italiaanse gesigneerde juwelen, gaf dit de inspiratie voor een nieuwe lijn. Het ontwerp van de Petalino-ring is gebaseerd op de koepelvorm van vele Franse ringen uit de jaren vijftig en zestig, terwijl INCISIO een ode is aan het vakmanschap van de Italiaanse goudsmeedtechniek. De collectie VKD Design wordt in Italië op maat voor klanten gemaakt. Aimée en Fleur willen de nieuwe VKD Design-lijn in de toekomst uitbreiden met oorbellen en colliers, en hopen hiermee hun liefde en passie voor hedendaagse en vintage juwelen door te kunnen geven aan de jonge generatie. 

Bekijk hier meer informatie. 

Tekst en samenstelling: Lisa Goudsmit en Maartje Leek

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Lisa Goudsmit

Back to top