Overslaan en ga direct naar de inhoud

Grey7 maakt collectie met topdesigner Marcel Wolterinck

Marcel Wolterinck in een splinternieuw ontwerp.
Marcel Wolterinck in een splinternieuw ontwerp.

Het Brabantse interieurlabel Grey7 heeft de handen ineengeslagen met topdesigner Marcel Wolterinck. Samen hebben ze de Zendo-collectie ontworpen. Interieuritems geïnspireerd op Wolterinks vele reizen.

De collectie bestaat uit diverse designmeubelen, zoals strak uitgevoerde side tables, banken met zachte ronde vormen en prachtige accessoires. Geïnspireerd door zijn vele reizen en in het bijzonder Azië, heeft Marcel Wolterinck een collectie neergezet waarbij Japan de rode draad is. ‘Door reizen ontwikkel je smaak’, vertelt hij daarover. ‘De invloed van Japan is verweven door de hele collectie. Ik vind het geweldig om het minimalistische, sobere Japanse design toe te passen in mijn ontwerpen. De puurheid en ingetogenheid fascineert mij. Ik laat het design en de vorm spreken en streef naar schoonheid.’

Hanka lijkt op een set op elkaar geplaatste kussens die fungeren als poef of bijzettafel.
Hanka lijkt op een set op elkaar geplaatste kussens die fungeren als poef of bijzettafel.

Nieuwe modellen
Enkele opvallende items in de collectie zijn Zeno, Hanka en Kamu. Allen met Japanse namen. Zeno is een bank die uit één groot stuk hout is gesneden met ronde, organische vormen. Prachtig in zijn eenvoud en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. In het ontwerp is gekozen voor het gebruik van meerdere stoffen in één creatie om ervoor te zorgen dat het zowel eenvoudig als spannend oogt.
Hanka lijkt op een set op elkaar geplaatste kussens die fungeren als poef of bijzettafel. Stoer, maar ook ingetogen. Kandelaar Samu kenden we al, maar heeft voor deze samenwerking een nieuwe uitvoering gekregen. De standaard lijkt te zweven.

Zeno is een bank die uit één groot stuk hout is gesneden met ronde, organische vormen.
Zeno is een bank die uit één groot stuk hout is gesneden met ronde, organische vormen.

Het is niet de eerste keer dat Grey7 samenwerkt met een bekende ontwerper. Dat deden ze eerder al met Betram Beerbaum en Grand&Johnson. Grey7 mede-eigenaar Inge van Hout: ‘Dankzij de mooie en intensieve samenwerking met Wolterinck staat er nu een zeer uitgebreide collectie van designmeubels en accessoires die een mooie aanvulling zijn binnen onze collecties.’

Kijk hier voor meer informatie. 

RESIDENCE NIEUWSBRIEF

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

INSPIRATIE

Over de auteur

Roel Janssen

Back to top